Županija

Novim videonadzorom i ogradama povećana sigurnost učenika župske škole

Novim videonadzorom i ogradama povećana sigurnost učenika župske škole

U dvorištu Osnovne škole Župa dubrovačka dovršeni su radovi koji su dogovoreni temeljem zaključaka i preporuka Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda. Na ulaz u zonu škole postavljena su klizna vrata čime se reguliralo nelegalno korištenje školskog parkinga te je popravljena ograda oko školskog dvorišta.

-To doprinosi odgovornoj kontroli korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole – ističu iz Općine Župa dubrovačka te dodaju kako bi ‘navedeni radovi te dodatan videonadzor trebali pomoći smanjivanju negativnih pojava kojima se svjedoći posljednjih godina te izravno smanjiti probleme koji se odnose upravo na oštećenje školske imovine, školskih autobusa, pokušaja krađa te probijanja ograda školskog dvorišta’.

-Radove je financirala je Općina Župa dubrovačka temeljem sporazuma s Dubrovačko-neretvanskom županijom, a isti osim ovih radova obuhvaća rješavanje puno važnijeg problema, a to je realizacija projekta rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Župa dubrovačka (dogradnja škole i izgradnja tople veze između zgrade škole i sportske dvorane). Unatoč nedavno dovršenim radovima ponovno je došlo do uništavanja ograde školskog dvorišta što je i zabilježeno putem videonadzora, na što su intervenirali službenici policijske uprave te se nadamo da će počinitelji biti sankcionirani – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist