Grad

NOVI REŽIM PROMETA OKO GRADA Obrađeni svi zahtjevi, odluka u srpnju!

NOVI REŽIM PROMETA OKO GRADA Obrađeni svi zahtjevi, odluka u srpnju!

Obradili smo svih sto zahtjeva i završavamo konačni prijedlog odluke – naglasio je u četvrtak gradonačelnik Mato Franković komentirajući nove informacije o uspostavljanju posebnog režima prometovanja oko Grada. Rekao je kako odluka neće biti predstavljena na sjednici Gradskog vijeća, koja se treba održati 12. lipnja. No, navedena odluka bi trebala biti usvojena u srpnju.

-Prije toga će biti iskomunicirana i predstavljena medijima – rekao je Franković. Naglasio je kako su bili svjesni činjenice da potpuno označavanje i komunikaciju o ulasku u zonu posebnog prometnog režima neće biti završeni u ovoj godini.

-Radi se postavljanju većih totema s LED ekranima koji mogu direktno komunicirati sve ono što je potrebno. Jedan dio totema bi se postavio u ovoj godini. Cilj je da odluku donesemo što prije kako bismo prepoznali određene manjkavosti odluke i kako bismo se dodatno pripremili za punu implementaciju odluku od travnja iduće godine, što smo već najavili. Dakle, želimo što prije donijeti odluku kako bi probni period završio u travnju iduće godine – dodao je.

Što se tiče natječaja za autotaksi prijevoznike, naglasio je da će na sjednici 12. lipnja ‘donijeti odluku kojom će se omogućiti početak natječajnog postupa’.

-Odmah nakon sjednice ćemo korak po korak krenuti u raspisivanje natječaja – kazao je.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist