Aktualno

Novi profesori i gostujući predavači

Novi profesori i gostujući predavači

Početak nove akademske godine na DIU Međunarodnom sveučilištu obilježen je dolaskom novih profesora i gostujućih predavača.

Nova članica akademske zajednice DIU-a postala je dr.sc. Ildikó Eva Gelencsér iz Mađarske koja trenutno predaje kolegije Europska unija i  Uvod u međunarodne odnose.

Bivši američki kongresmen i predsjednik sveučilišta New Haven dr.sc. Larry DeNardis održao je niz predavanja iz područja geopolitike, s posebnim naglaskom na globalni značaj Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Kine i EU.

U sedmodnevnom posjetu Međunarodnom sveučilištu bio je njegova ekscelencija lord Jack McConnell, bivši premijer Škotske, koji je svoj prvi ciklus predavanja usmjerio na važnost i razvoj institucija i cjelokupne politike Europske unije.

Tri tjedna predavanja iz financija održao je i jedan od poznatijih financijskih savjetnika u Americi mr.sc. Micah Brown., dok je s ekonomskom perspektivom razvoja europskih zemalja studente upoznao profesor Sveučilišta u Ljubljani dr.sc. Mojmir Mrak.

Gosti Međunarodnog sveučilišta u rujnu bili su i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj dr.sc. Bernard Fischer, veleposlanik Republike Hrvatske u Finskoj i Estoniji dr.sc. Damir Kušen te opunomoćeni ministar MVPEI-a mr.sc. Ivan Velimir Starčević.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist