Aktualno

Novi profesori i gostujući predavači

Početak nove akademske godine na DIU Međunarodnom sveučilištu obilježen je dolaskom novih profesora i gostujućih predavača.

Nova članica akademske zajednice DIU-a postala je dr.sc. Ildikó Eva Gelencsér iz Mađarske koja trenutno predaje kolegije Europska unija i  Uvod u međunarodne odnose.

Bivši američki kongresmen i predsjednik sveučilišta New Haven dr.sc. Larry DeNardis održao je niz predavanja iz područja geopolitike, s posebnim naglaskom na globalni značaj Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Kine i EU.

U sedmodnevnom posjetu Međunarodnom sveučilištu bio je njegova ekscelencija lord Jack McConnell, bivši premijer Škotske, koji je svoj prvi ciklus predavanja usmjerio na važnost i razvoj institucija i cjelokupne politike Europske unije.

Tri tjedna predavanja iz financija održao je i jedan od poznatijih financijskih savjetnika u Americi mr.sc. Micah Brown., dok je s ekonomskom perspektivom razvoja europskih zemalja studente upoznao profesor Sveučilišta u Ljubljani dr.sc. Mojmir Mrak.

Gosti Međunarodnog sveučilišta u rujnu bili su i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj dr.sc. Bernard Fischer, veleposlanik Republike Hrvatske u Finskoj i Estoniji dr.sc. Damir Kušen te opunomoćeni ministar MVPEI-a mr.sc. Ivan Velimir Starčević.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija