Hrvatska

NOVI MANDAT Kristjan Staničić na čelu Hrvatske turističke zajednice i iduće četiri godine

NOVI MANDAT Kristjan Staničić na čelu Hrvatske turističke zajednice i iduće četiri godine

Kristjan Staničić na čelu Hrvatske turističke zajednice i iduće četiri godine.

Dvanaesta sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala se u četvrtak u Zagrebu, na kojoj su članovi vijeća usvojili odluku o imenovanju Kristjana Staničića direktorom HTZ-a na mandat od četiri godine.

-Zahvaljujem svim članovima Turističkog vijeća HTZ-a na čelu s ministricom Brnjac na ukazanom povjerenju. Dužnost direktora Hrvatske turističke zajednice obnašam od srpnja 2017. godine te sam posebno ponosan na činjenicu da smo u dosadašnjem razdoblju pozicionirali Hrvatsku na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi. Ponosan sam na svoj mladi i entuzijastični tim, kao i na čitav niz provedenih projekata, suradnji, zanimljivih i inovativnih kampanji kojim smo zadržali kontinuitet rasta i razvoja hrvatskog turizma. Najbolja potvrda zajedničkog rada, a ovdje ne mislim samo na HTZ već na cijeli turistički sektor, su odlični turistički rezultati koje je naša zemlja nastavila ostvarivati unatoč svim izazovima i poremećajima nastalim na globalnom turističkom tržištu uslijed pandemije, a sada i nemilih događaja u Ukrajini. Zajedno sa svojim timom vrlo motivirano nastavit ću raditi na dobrobiti hrvatskog turizma, a podsjećam da se nalazimo i usred izrade našeg najvažnijeg dokumenta, Strateškog i marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine koji će biti prekretnica u provedbi budućih promotivnih aktivnosti hrvatskog turizma – izjavio je direktor Staničić.

Članovi Turističkog vijeća usvojili su odluku o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica u 2022. godini, donesenu na temelju raspisanog Javnog natječaja za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice u 2022, na koji je pristiglo ukupno 145 prijava projekata udruženih turističkih zajednica. Povjerenstvo je predložilo, a Turističko vijeće prihvatilo prijedlog odluke o dodjeli 6.641.434,70 kuna za 88 projekata u kategoriji lokalnih i regionalnih turističkih zajednica koje su osnovane kao organizacije lokalnog destinacijskog menadžmenta za područje više jedinica lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave i koje su upisane u Upisnik turističkih zajednica te 2.968.469,50 kuna za 31 projekt u kategoriji lokalnih i regionalnih turističkih zajednica koje su osnovane kao organizacije lokalnog ili regionalnog destinacijskog menadžmenta i koje su sporazumom udružene međusobno ili s jedinicama lokalne samouprave za područje kojih nije osnovana turistička zajednica.

Na sjednici je također usvojena i odluka o imenovanju Miodraga Mlačića novim direktorom Predstavništva HTZ-a u Češkoj, koja je donesena na temelju ponovljenog natječaja obzirom da je prethodno odabrani kandidat iz prvog natječaja odustao od kandidature.

„-U prvoj polovici ove godine dosegli smo 93 posto turističkog prometa iz istog razdoblja 2019. godine što je dobar pokazatelj da možemo i moramo razvijati cjelogodišnju turističku ponudu. Potražnja za Hrvatskom je unatoč svim izazovima iznimno visoka, a to potvrđuje i najnovije istraživanje Europske putničke komisije prema kojoj je Hrvatska ušla među top 5 tržišta za Europljane. Naš cilj je nastaviti jačati našu poziciju na turističkom tržištu te upravo zato želimo dodatno potaknuti razvoj ponuda i proizvoda kroz projekte udruženih turističkih zajednica te učinkovitiju promociju turizma na turistički slabije razvijenim područjima i kontinentu za čije smo projekte danas ukupno osigurali značajna sredstva od gotovo 25 milijuna kuna. Ključnu ulogu u tome ima Hrvatska turistička zajednica, stoga koristim ovu priliku čestitati danas izabranom direktoru Kristjanu Staničiću na imenovanju. Vjerujem kako ćemo kroz zajedničku kvalitetnu suradnju Hrvatsku učiniti još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima – istaknula je ministrica Brnjac.

Članovi vijeća su usvojili i odluku o raspodjeli sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. godini. Na poziv je pristiglo ukupno 57 prijava projekata od strane 15 regionalnih turističkih zajednica, a potporu su ostvarila 56 projekta u ukupnom iznosu od 14.697.063,00 kuna. Dodajmo i to kako je na sjednici prihvaćen prijedlog suradnje s Croatia Airlines d.d. i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije u udruženom promotivnom projektu putem kojeg će se bogata gastronomska ponuda Hrvatske, odnosno Slavonije dodatno prezentirati i promovirati putnicima Croatia Airlinesa u razdoblju od srpnja do listopada ove godine.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist