Hrvatska

HZZO smanjio cijene za 513 lijekova, jeftiniji i PCR test

HZZO smanjio cijene za 513 lijekova, jeftiniji i PCR test

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je proveo postupak godišnjeg usklađivanja, odnosno snižavanja cijena lijekova za ukupno 513 originalnih pakiranja. Kako navode u priopćenju, cijena je snižena za 391 lijek s Osnovne liste te za 122 lijeka s Dopunske liste.
Na Osnovnu listu uvršteno je osam lijekova koji su se do sada nalazili na Dopunskoj listi. Također, za 114 lijekova je na Dopunskoj listi smanjen iznos doplate za osigurane osobe. U redovnoj proceduri su na liste lijekova HZZO-a stavljene nove generičke i kliničke paralele te novi oblici već postojećih lijekova na listi.
Također, donesena je i odluka o nižoj cijeni PCR testa. Naime, kako navode iz HZZO-a, od početka epidemije došlo je do značajnijih promjena u opskrbi potrebnim reagensima i smanjenja cijene reagensa. S obzirom na nove okolnosti na tržištu, veću dostupnost i povoljnije cijene reagensa utvrđena je niža cijena za provođenje dijagnostičkog postupka PCR testiranja na bolest COVID-19. Nova cijena koju će HZZO plaćati svojim ugovornim ustanovama za PCR testiranje na COVID- 19 je 276,56 kuna.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist