Zanimljivosti

Novi kino tjedan donosi zanimljive filmske naslove

Kino Sloboda Dubrovnik

Pred nama je novi kino tjedan Kinematografa Dubrovnik sa zanimljivim filmskim naslovima.
Scenaristica i redateljica Ava DuVernay, nominirana za Oscara, donosi ekranizaciju bestselera Isabel Wilkerson pod nazivom ‘Kasta: Priča o razdoru’ u kojem istražuje misterij povijesti, čari romantike i borbu za našu budućnost. Glumačku ekipu predvodi briljantna Aunjanue Ellis-Taylor koja je nominirana za nagradu Oscar u obiteljskoj drami Kralj Richard, kao spisateljica Isabel Wilkerson. Film je na programu u Kinu Slobodi od četvrtka 4. travnja.

Istog dana u Kinu Slobodi počinje s prikazivanjem i akcijski triler ‘Monkey man’, redateljski debi za Oscara nominiranog Deva Patela. Patel u filmu glumi mladića koji se svaku večer, noseći masku gorile, brutalno i krvavo bori u podzemnom klubu kako bi osigurao opstanak. Nakon mnogo godina potisnutog bijesa, otkriva način kako se infiltrirati u zloglasnu gradsku elitu.

U Kinu Visija svakako pogledajte turbulentnu, zabavnu i simpatičnu komediju o skupini različitih pojedinaca sa strahom od letenja. ‘Sjevernjačka utjeha’ islandskog redatelja Hafsteinna Gunnara Sigurðssona, spaja veterana specijalnih postrojbi, uštogljenu poduzetnicu, influencericu s pola milijuna pratitelja i nesposobnog instruktora na tečaju razbijanja straha od letenja.

‘Pamtim samo sretne dane’ peti je dugometražni film redatelja Nevija Marasovića i posljednja uloga Radka Poliča, a s prikazivanjem počinje u Kinu Visia. Priča je to o umornom starcu koji sjedi u restoranu i promatra goste. Dok osluškuje njihove razgovore, sve više izgleda kao da ih je negdje već čuo. Čekaonica za drugi svijet ne nudi izbor – u ulozi suca i porote, starac je prisiljen promatrati najvažnije trenutke svoga života, punog žaljenja i krivih odluka.

Cijeli kino program pogledajte na stranici Kinematografa Dubrovnik.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist