Zanimljivosti

Lastovo pri vrhu ljestvice svjetskog portala: ‘Otok koji je zadržao svoju kulturnu baštinu’

lastovo 2 1

Poznati svjetski portal o putovanjima Big 7 Travel uvrstio je Lastovo na treće mjesto u ‘Top 10 podcijenjenih otoka Europe 2024. godine’ odnosno manje poznatih europskih otoka. Potaknuti činjenicom da je masovni turizam smanjio autentičnost europskih otoka te je zbog toga na njima skupo ljetovati, istražili su koji otoci još nisu toliko poznati, a nude prirodnu ljepotu i mir. Tako se na listi od 20 ‘tajnih’ otoka Europe pri samom vrhu našlo Lastovo.

– Lastovo je raj za ljubitelje prirode. Više od 70 posto otoka prekriveno je šumom. Kristalno čista obala prekrasno je raznolika. Izolacija otoka pomaže u uzgoju jedinstvene flore i faune. Lastovo je dom starih kamenih sela. To je pogled na Hrvatsku iz prošlosti. Na Lastovu postoji jedinstveni način života koji je sačuvan unatoč promjenama modernog svijeta. Otok je zadržao svoju kulturnu baštinu, glazbu, dijalekt, običaje i još mnogo toga – piše na portalu Big 7 Travel.

Otoke su rangirali prema sedam kriterija: turističkoj aktivnosti, autentičnosti, prirodnoj ljepoti, kulturnom značaju, pristupačnosti, aktivnosti i atrakcijama te lokalnoj zajednici.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Grad

Dulist

MOĆ PRIRODE Doznajte kojih 5 začina pomaže u pamćenju i koncentraciji!

Dulist

Tiktoker iz SAD-a otkrio zašto ne bi mogao živjeti u Dubrovniku

Dulist