Aktualno

NOVI FESTANJULI VLAHO I MATO ‘Ovo je velika čast za nas i naše obitelji’

Novi festanjuli, pomorac Vlaho Milićević i obrtnik Mato Konsuo ne mogu skriti veselje i oduševljenje. Na tradicionalnom božićnom domjenku Dubrovačke biskupije, izabrani su za predvodnike 1051. Feste sv. Vlaha.

Kapetan duge plovidbe Milićević, koji živi na Pločama, istaknuo je kako je ovo velika čast, za njega i za cijelu obitelj. ‘Svi su oduševljeni’, istaknuo je Milićević koji je upravo ovog utorka proslavio rođendan. Nema boljeg poklona, vjerujemo.

Mato Konsuo iz Rožata, vodoinstalater i vlasnik obrta kojeg vodi sa sinom Nikom, rekao je također kako je ovo prevelika čast za njega te obitelj. ‘Ne mogu vam opisati’, dodao je. Zahvalio je festanjulima koji su ga izabrali.

Podsjetimo, kapetan duge plovidbe Vlaho Milićević je sin Jadrana Milićevića i Ane r. Ćoić. Rođen je u Dubrovniku 20. prosinca 1976. godine. Kršten je i pričešćen u crkvi sv. Andrije, a krizman u katedrali. Srednju i višu pomorsku školu završio je u Dubrovniku s diplomom inženjera pomorskog prometa. Kontinuirano plovi od 2002., a kapetan je na brodovima kompanije Topić Me. od 2017. godine. U braku je s Madom rođ. Turčinović s kojom se vjenčao 18. veljače 2012. u crkvi Svetog Vlaha. Imaju kćer Maru.

Obrtnik Mato Konsuo je sin pok. Nika i pok. Janje r. Daničić. Rođen je u Dubrovniku 12. svibnja 1961. godine. Svete sakramente je primio u župi Velike Gospe u Rožatu, gdje i danas živi. Osnovnu školu je završio u Gružu, a srednju školu u ŠUP-u u Dubrovniku s diplomom VKV vodoinstalatera. Obrt je otvorio 1998. godine.Oženio se 1986. godine sa sada već pok. Nedom rođ. Barišić s kojom je dobio troje djece, sina Nika s kojim vodi obrt te dvije kćeri Anitu i Martinu.

Pročitajte još

Otkazan let iz Zagreba za Dubrovnik

Dulist

Danas obilježavamo Svjetski dan borbe protiv raka

Dulist

[VIDEO] Postira isplovila po najvećem refulu bure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija