AktualnoUrednički izbor

Vlaho Milićević i Mato Konsuo festanjuli 1051. Feste!

Vlaho Milićević i Mato Konsuo festanjuli 1051. Feste!

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović imenovao je na prijedlog Bratovštine festanjula sv. Vlaha svjetovne domaćine 1051. Feste sv. Vlaha. Riječ je o kapetanu duge plovidbe Vlahu Milićeviću i obrtniku Matu Konsuu, koji zajedno sa sinom Nikom ima vlastiti obrt.

Novi festanjuli predstavljeni su na božićnom primanju Dubrovačke biskupije.

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović je novim festanjulima uručio dekrete o imenovanju, a festanjule je predstavio rektor zborne crkve sv. Vlaha u Dubrovniku mons. Ivica Pervan.

Vlaho Milićević i Mato Konsuo festanjuli 1051. Feste!

Kapetan duge plovidbe Vlaho Milićević je sin Jadrana Milićevića i Ane r. Ćoić. Rođen je u Dubrovniku 20. prosinca 1976. godine. Kršten je i pričešćen u crkvi sv. Andrije, a krizman u katedrali. Srednju i višu pomorsku školu završio je u Dubrovniku s diplomom inženjera pomorskog prometa. Kontinuirano plovi od 2002., a kapetan je na brodovima kompanije Topić Me. od 2017. godine. U braku je s Madom rođ. Turčinović s kojom se vjenčao 18. veljače 2012. u crkvi Svetog Vlaha. Imaju kćerku Maru.

Vlaho Milićević i Mato Konsuo festanjuli 1051. Feste!

Obrtnik Mato Konsuo je sin pok. Nika i pok. Janje r. Daničić. Rođen je u Dubrovniku 12. svibnja 1961. godine. Svete sakramente je primio u župi Velike Gospe u Rožatu, gdje i danas živi. Osnovnu školu je završio u Gružu, a srednju školu u ŠUP-u u Dubrovniku s diplomom VKV vodoinstalatera. Obrt je otvorio 1998. godine.

Oženio se 1986. godine sa sada već pok. Nedom rođ. Barišić s kojom je dobio troje djece, sina Nika s kojim vodi obrt, te dvije kćeri Anitu i Martinu.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist