Aktualno

NOVI CJENIK LOKRUMA Glavna ulaznica sada košta 27 eura, krešio i pokaz

Javna ustanova Rezervat Lokrum u 2022. godini zabilježila je dvostruko veći broj posjetitelja.

Upravno vijeće Javne ustanove nedavno je usvojilo novi cjenik za predstojeću sezonu, izražen u eurima, u kojem nema značajnih promjena u odnosu na 2022. godinu.

Osim glavne ulaznice koja iznosi 27 eura, građanima Dubrovnika je i dalje u ponudi Godišnji pokaz I. kategorije, koji stoji 14 eura, a pokaz II. kategorije, na kojeg pravo imaju stanovnici drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, plaćat će se 20 eura.

Pogodnost pokaza I. kategorije iskoristio je prošle godine 3.241 građanin, a pokaz II. kategorije 226 građana. Ujedno je otok Lokrum ostvario dvostruko veću posjetu nego sezonu prije te je zabilježeno 205.220 posjetitelja, dok je njihov broj 2021. godine iznosio 103.992. Udvostručen je i prihod od prodaje roba i pružanja usluga koji iznosi 27 milijuna kuna.

-Značajno je podignuta razina protupožarne zaštite izgradnjom nove hidrantske mreže visoke zone otoka Lokruma, koja se sastoji od 16 novih hidranata, cjevovoda ukupne duljine 2735 metara, vodospreme i crpne stanice s cjevovodima duljine 403 metara. Uz učinkovitu zaštitu i očuvanje šume i ekološke mreže, redovito održavanje te hortikulturno praćenje parkovnog dijela otoka, u tijeku je i izgradnja broda koji će povezivati otok Lokrum i Arboretum Trsteno, kao i izrada projektne dokumentacije u svrhu obnove Benediktinskog samostana i Maksimilijanovog ljetnikovca – navode dalje.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija