DuList IN

NOVI BEND IZ DUBROVNIKA Prekipjelo im nositi maske pa glazbom ‘teroriziraju’ po društvenim mrežama

NOVI BEND IZ DUBROVNIKA Prekipjelo im nositi maske pa glazbom 'teroriziraju' po društvenim mrežama

InstaGurusi, freško osnovani bend iz Dubrovnika objavio je nedavno svoj prvi singl ‘Gas maska’. Ovaj je uradak nastao kad je autoru teksta prekipjelo od nošenja zaštitne maske i negodovanja ljudi oko cijele te situacije.
-Umjesto tradicionalnog kukanja odlučili smo pokušati bar malo uveseliti nama poznate i nepoznate ljude s ovom pjesmom – naveli su nam InstaGurusi.
Svoj bend opisuju kao glazbeni projekt / glas prosječnog građanina kojim ukazuju na aktualne društvene pojave i probleme, a njegovi idejni začetnici su Dr. Leeno i Beri D’Baka iz Dubrovnika i De-Yo iz Splita. Riječ je o trojici prijatelja i kolega koje su život i rad u glazbi spojili na samom jugu Hrvatske.
U skladu s vizijama svijetle budućnosti, InstaGurusi, pričaju nam, ne napuštaju stanove i komuniciraju društvenim mrežama, a ako gdje moraju izaći, vrlo često nose gas masku opsjednuti teorijama zavjere. Čeznu za javnim nastupima, ali dok paranoja oko koncerata prođe i Covid-redari obuku civilne odore, prisiljeni su svojom glazbom ‘terorizirat’ posjetitelje društvenih mreža i svoje ukućane. Čim se slegne virusna histerija, InstaGurusi dolaze u Dubrovnik, s gas maskama naravno, poručili su za čitatelje DuLista.

Njihovi hitovi bazirani su na osluškivanju nezadovoljstva naroda na ulici, u dućanu, autobusu, kafićima, šalterima i ostalim mjestima socijalne interakcije. Glazbeni uzori su im šaroliki; AC DC, Depeche mode, Elvis J. Kurtović, Michael Jackson i Rambo Amadeus su među glavnima, što sve doprinosi njihovom electro funky zvuku s elementima rocka. Inače, glazbeni spot za ‘Gas masku’ sniman je u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, a potpisuju ga snimatelj Josip Glasnović i montažer Sanda Družijanić.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović