DuList IN

NOVA VINSKA MARKA DUBROVNIK CUVEE Promocija županijskih vina na domaćim trpezama

Danas je u vinskom baru Matuško predstavljena nova vinska marka – Dubrovnik Cuvee.

S krajnjeg juga Hrvatske stiglo je novo crno vino, svježe i pitko, nastalo sljubljivanjem plavca malog i merlota u tri okusne varijante: suho, polusuho i poluslatko. Predstavljen je kao moderno vino za svaki dan, za obiteljska druženja i zabave.

Na predstavljanju su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić, direktorica DUNEA-e Melanija Milić, vinari Frano Vlašić i Mato Violić-Matuško, jedan od sudaca na FestiWineu Aleksandar Noršić i predsjednik ocjenjivačkog suda FestiWine Bojan Kobal.

– Poznato je da naša županija daje najbolja hrvatska crna i bijela vina. Promocija je ovo županijskih vina na županijskoj trpezi- otvorio je riječima župan Nikola Dobroslavić.

– Želimo pojačati i ojačati konkurentnost vina naše županije – rekla je Milić.

– Ovo je regija koja daje najekskluzivnija vina na svijetu, uvijek stranim novinarima kažem kako moraju probati dramatičnost vina iz južne Dalmacije, jer ništa nisu probali dok ta vina ne upoznaju – rekao je Kobal.

– Ova vina su odraz karaktera i ljepote ljudi ovoga kraja. Samo dobar čovjek može napraviti dobro vino. Tko nije probao ljubav kamenica i vina, taj ne zna što je propustio – dodao je Noršić.

Vlašić je istaknuo kako se radi o vinu za svakodnevnu upotrebu.
– Kvalitetom i cijenom će biti prihvatljivo. U zadnje vrijeme moramo voditi računa da što više naših vina bude na domaćim trpezama – rekao je Vlašić.

Marka vina Dubrovnik Cuvee rezultat je dvogodišnjeg rada na projektu Kreiranje i brandiranje novog vina na bazi sorte plavac mali. U provedbu projekta uključilo se pe poljoprivrednih zadruga s područja DNŽ, PZ Stoviš Ston, PZ Putniković, PZ Pelješki Vrhovi, PZ Dingač i PZ Radović, koje su za komercijalnu proizvodnju proizvele određene količine baznog vina. Za finalizaciju i distribuciju nove marke vina zadužena je PZ Putniković.

Pročitajte još

U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA Donosimo program 21. ‘Feste Dubrovnik’

Dulist

Nila i Seba nastupit će na Konoviziji, predstavljaju Dubrovnik

Dulist

U GRADU SE PONOVO SNIMA Traže se statisti, evo kad je audicija!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija