Hrvatska

Nova školska godina počinje bez ikakvih epidemioloških mjera

Nova školska godina će za razliku od protekle dvije početi bez ikakvih epidemioloških mjera, donosi Jutarnji list. Djeci se tako neće trebati mjeriti temperatura, maske neće biti obavezne ni za koga, niti će vrijediti pravilo razmaka između učenika. U slučaju oboljenja, kod kuće će ostajati samo covid-pozitivan učenik, ne i krug učenika koji sjede oko njega.
To znači da na snazi ostaju posljednje mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, donesene 8. travnja. Tada su ukinute sve mjere i preporuke za vrtiće, osnovne i srednje škole te ustanove visokog obrazovanja, uključujući učeničke i studentske domove.
Ipak, za Jutarnji list potvrđuju u Ministarstvu, na snazi ostaju travanjske preporuke koje se odnose na svakodnevno primjereno čišćenje prostorija, redovito i pravilno pranje ruku te višednevno provjetravanje prostora.

Pročitajte još

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I OBNOVA KUĆA Novi pozivi Fonda vrijedni 195 milijuna kuna

Dulist

Policija i USKOK o uhićenju više osoba zbog krivotvorenja COVID potvrda

Dulist

Kruh u godinu dana poskupio čak 30 posto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija