Hrvatska

Plenković: Na solarne panele neće biti PDV-a

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade Republike Hrvatske podsjetio da je Vlada svojim proljetnim paketom mjera spriječila značajniji rast cijena energenata za građane, zaštitila najugroženije socijalnim transferima, smanjila PDV na toplinsku energiju i na hranu.

Smanjit će se i PDV na solarnu energiju, dodao je, kako bi se dugoročno napravila tranzicija i osigurala opskrba električnom energijom – tu će stopa PDV-a biti 0 posto, stoji na stranicama Vlade.

Izvijestio je da resorna ministarstva rade na paketu mjera koji će se odnositi na suzbijanje ne samo inflatornih pritisaka nego i cijenu energenata.

-Itekako smo svjesni poteškoća koje s obzirom na rast cijena energenata imaju pojedina društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne samouprave i koje imaju poduzetnici. Različita je situacija s ugovorima, ali Vlada ima ideje kako da riješi taj problem dugoročno i održivo i to ćemo predstaviti kroz nekoliko tjedana – najavio je predsjednik Vlade.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Kruh u godinu dana poskupio čak 30 posto

Dulist

Hrvati najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom

Dulist

ZBOG BAKTERIJE Iz butiga se povlače hrenovke sa sirom Wudy

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija