Kultura

NOVA SAMOSTALNA IZLOŽBA ‘Requiem For The Dream’ Ivane Miloglav u Kulturnom centru Jadran

Requiem For The Dream ime je nove samostalne izložbe umjetnice Ivane Miloglav. Izložba je nazvana prema istoimenom audiovizualnom radu koji će biti premijerno prikazan u Kulturnom centru Jadran u Dubrovniku 21. travnja s početkom u 19 sati.

Novi radovi dio su koncepta započetog 2018. izložbom Intro u Art radionici Lazareti, kad se prvi put pojavljuje lik HEART kao umjetničin alterego. HEART je anagram od Earth, a predstavlja lik Zemlje u ljudskom obličju koji živi na Planetu X gdje piše svoje priče. Želeći istaknuti drugačiju perspektivu, pomaknuto očište, drugi kut gledanja na stvari i događaje, HEART piše priče, scenarije, odnosno razne mogućnosti razvoja događaja.

Nastavljajući se na dosadašnje radove koji izazivaju čovjekovu percepciju, priča pobuđuje gledatelja/čitatelja da mijenja fokus gledišta te empirijski širi spoznaju o svijetu oko sebe.

Live streaming sa otvorenja izložbe možete pratiti na facebook stranici Kulturnog centra Jadran, nakon čega će biti dostupan podcast u kojem umjetnica govori više o svom radu objavljen na YouTube kanalu.

Pročitajte još

ART STUDIO KANTUNIĆ Mali princ na slikarskim platnima dubrovačkih mališana

Dulist

IZLOŽBA U GALERIJI ‘Vatrena paleta Pinove jeseni’ uz 60 godina stvaralaštva

Dulist

[FOTO] HRVATI UJEDINJENI KRAVATOM ‘Svaka knjiga koja nas spaja ima spomeničku vrijednost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija