Kultura

DAN UNESCO-OVE BAŠTINE Đir zidinama i stručna vodstva kroz Muzeje

Povodom Dana UNESCO-ove svjetske baštine i kulturnih znamenitosti te 150. godišnjice osnutka Domorodnog muzeja, Dubrovački muzeji i Prirodoslovni muzej Dubrovnik proteklog su ponedjeljka održali edukativni program za građane. Svjetski dan kulturnih znamenitosti i baštine obilježava se od 1982. godine kad je na prijedlog ICOMOS-a na 22. generalnoj konferenciji UNESCO-a prihvaćen prijedlog da se svake godine 18. travnja obilježava kroz odabrane teme i aktivnosti, a ove godine to je ‘Baština i klima’.

Viša kustosica Ivona Michl održala je stručno vodstvo kroz izložbu Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin, ‘Cvijet u kamenu’, nakon kojeg su okupljeni pogledali animaciju „Od kasnoantičkog kaštela do srednjovjekovnog grada“ te obišli gradske zidine s kojih su vidjeli dijelove grada i faze njegovog nastanka.

Kustosica Matea Martinović i muzejska pedagoginja Dubravka Tullio, iz Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, predstavile su živi svijet koji raste i živi u kamenim pukotinama dubrovačkih zidina, s naglaskom na zaštićene životinje i endemske vrste poput bijele čiope i perunike. Cilj programa je edukacija građana o UNESCO-vom svjetskom dobru u kojem žive, razvijanje svijesti o njegovu očuvanju za buduće generacije, uz istovremeno poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva, a u skladu s Planom upravljanja Gradom.

Pročitajte još

Matica hrvatska Dubrovnik ovaj tjedan predstavlja dva naslova

Dulist

[FOTO] Miranda Rako Kuzmanić i Ivana Jovanović Trostmann izložile ‘Čar boje’ u Rimu

Dulist

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija