Županija

Nova lokacija zgrade TUŠ-a na Babinom kuku

Nova lokacija zgrade TUŠ-a na Babinom kuku

Nova lokacija zgrade Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik planira se na istočnom dijelu Babina kuka, na zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske te je Dubrovačko-neretvanska županija zahtjev za darovanje čestice zemlje za obrazovnu namjenu podnijela Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

O toj temi na radnom su sastanku razgovarali župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo te predstavnici Biskupije dubrovačke, Zavoda za prostorno uređenje DNŽ i Turističke i ugostiteljske škole.

– Vjerujemo da će DUUDI prepoznati važnost ovakvog projekta za grad Dubrovnik, ali i za Dubrovačko-neretvansku županiju. Navedena čestica je temeljem traženja Dubrovačko-neretvanske županije u Izmjenama i dopunama GUP-a Grada Dubrovnika dobila namjenu za školstvo, ali i za vjerski objekt – rečeno je na sastanku.

Budući je GUP-om također predviđeno i provođenje arhitektonsko-urbanističkog natječaja održan je još jedan u nizu sastanaka s Dubrovačkom biskupijom kako bi zajednički radili na provjeravanju i definiranju svih uvjeta koji su potrebni za kvalitetnu izradu projektnog zadatka koji se treba provesti temeljem GUP- a grada Dubrovnika, a nakon čega ćemo moći pristupiti daljnjim aktivnostima provođenja natječaja.

Podsjetimo, postojeća zgrada škole je zaštićeni primjer suvremene arhitekture i u njoj nije moguća adaptacija ni nadogradnja koja bi zadovoljila standarde koje se mora i želi postići.

Cilj DNŽ je da još i više potiče razvoj ljudskih potencijala, društvene infrastrukture i poboljšanje kvalitete života žitelja DNŽ kroz Centar izvrsnosti za turizam koji se može realizirati na novoj lokaciji. Centar je kao projekt prijavljen i na natječaje Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondove Europske unije.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist