Aktualno

NOVA ISTRAŽIVANJA Dva cruisera zagađuju više nego svi automobili u Hrvatskoj!

Dva cruisera zagađuju okoliš više nego svi automobili registrirani u Hrvatskoj!

Pokazalo je to najnovije istraživanje tima Dispatchesa Channela 4 koji je potajno postavio uređaje za mjerenje zagađenja na jedan od cruisera i došao do rezultata da jedan takav putnički brod zrak zagađuje kao milijun automobila, pišu 24 sata.

O tom je problemu u petak na Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije govorila i vijećnica SDP-a Kristina Ćurčija tijekom rasprave o programu župana za novi mandat. Rekla je kako prema njenim informacijama naša zemlja godišnje zaradi 53 milijuna eura od brodova na kružnim putovanjima, a šteta zagađenja je 338 milijuna eura.

-Ukupni broj automobila u RH zagadi godišnje onoliko koliko dva cruisera u par dana. Pitam se je li prioritet i dalje gurati cruisere bez obzira jesu li oni u Luci Gruž ili kraj Lokruma jer jednako zagađuju – rekla je Ćurčija.

Više o ovoj temi pročitajte i pogledajte na portalu  24 sata.

Pročitajte još

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

Dulist

Hrvatska se predstavlja na sajmu u New Yorku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija