Grad

NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA RAZVOJ ELAFITA Lopudu energetski učinkovita rasvjeta

Gradu Dubrovniku odobreno je 173 tisuća kuna za projekt nabave i implementacije energetski učinkovite javne rasvjete na otoku Lopudu, što iznosi oko 50 posto% ukupne investicije. Kako navode iz Gradske uprave, riječ je o bespovratnim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kroz Program razvoja otoka u 2022. godini.

-Grad Dubrovnik razvija se održivim smjerom kroz provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvore energije te se s tim ciljem provodi i cjelovita rekonstrukcija i modernizacija sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, što će osim financijskih ušteda doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

Nastavno na ova nastojanja prijavljen je i navedeni projekt za energetski učinkovitu javnu rasvjetu na otoku Lopudu, čija je ukupna vrijednost investicije 352.811,25 kuna, a odobrena bespovratna sredstva Ministarstva osigurat će gotovo polovicu potrebnog iznosa – zaključuju u priopćenju iz Gradske uprave.

Pročitajte još

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija