Grad

Nova direktorica Austrijskog kulturnog foruma Stephanie Karner na prijemu u Gradskoj upravi i županiji

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović susrele su se ovog utorka s novom direktoricom Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba Stephanie Karner. Prijemu je prisustvovala i Branka Martinović-Vuković, predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik koji ostvaruje dugogodišnju suradnju s Austrijskim kulturnim forumom.

Stephanie Karner u ovoj je prigodi istaknula kako u Hrvatskoj godišnje organiziraju oko 150 događanja, od čega veći dio izvan Zagreba, a jedno od njih predstoji danas poslijepodne u Dubrovniku kada će, s početkom u 18 sati, u čitaonici Državnog arhiva u Palači Sponza, predavanje pod nazivom ”Niko Nardelli – Carski kraljevski namjesnik Dalmacije i građanin Dubrovnika”, održati austrijski znanstvenik, povjesničar i novinar dr. sc. Wolfgang Pav.

Dr. sc. Wolfgang Pav doktorirao je 2010. godine na Sveučilištu u Beču na temu Nika Nardellia, a u sklopu predavanja će rezultate svog istraživanja predstaviti dubrovačkoj javnosti, posebno iz razloga što je veći dio istraživanja ostvario u Državnom arhivu u Dubrovniku.

Zamjenica Tepšić, koja će također prisustvovati ovom predavanju, istaknula je brojne uspješne suradnje dubrovačkih i austrijskih kulturnih, znanstvenih i obrazovnih institucija, među kojima je uz već ostvarene poput gostovanja austrijskih glazbenika na koncertima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, razmjene polaznika Glazbene i Umjetničke škole, ujedno najavila i buduće suradnje festivala u kulturi.

Hrvatska i Austrije ove godine obilježavaju i 30 godina od uspostave diplomatskih odnosa. Novu direktoricu Austrijskog foruma primile su i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

Pročitajte još

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

Dulist

Gradonačelnik uputio sućut povodom smrti mo. don Miha Demovića

Dulist

Turistička zajednica predstavlja ponudu Dubrovnika u Francuskoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija