Crna kronika

NOVA APLIKACIJA Pametnim telefonom dojavite sumnju u prekršaj ili kazneno djelo

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena aplikacija kojom se građanima omogućuje da putem pametnih telefona policiji dojave sumnju u prekršaj ili kazneno djelo.

Više o samoj aplikaciji i načinu na koji ona funkcionira na konferenciji je pojasnio voditelj smjene Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Luka Šanje.

Od danas građani događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih pametnih telefona. Naime, u sklopu projekta E-policija izrađena je aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu. Ovakav način dojava provodit će se na području svih policijskih uprava pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a.

Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja.

Za svaku zaprimljenu dojavu na ovaj način, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuje je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

O ostalim mogućnostima ove novine u radu policije možete doznati u samoj aplikaciji, koju preuzmite na linkovima:

Android

Windows

Apple

Iz Policije napominju da će građani, kao i do sada, za sve hitne intervencije moći i dalje pozivati policiju na broj 192.

Pročitajte još

PLATIO 15 TISUĆA KUNA 23-godišnjak vozio bez dozvole i izazvao nesreću u Platu

Dulist

OBAVLJEN PREGLED U zgradi dubrovačkog suda nije pronađena bomba

Dulist

Utvrđene okolnosti teške nesreće u kojoj je život izgubio 26-godišnjak

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija