Aktualno

Normaliziran promet u Županiji

Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije održao je danas sastanak,

a kontaktirani su i predstavnici Stožera ugroženih gradova i općina s područja Pelješca i doline Neretve kao i predstavnici stručnih službi.

Prema podacima stožera, glavnina prometa u našoj županiji odvija se nesmetano i uz obveznu zimsku opremu, promet je mjetimično otežan na manjim lokalnim, seoskim cestama. Opskrba vodom i hranom uredno se obavlja. Prema izvješću HGSS-a stanice Dubrovnik tijekom današnjeg dana imali su više uspješnih intervencija, dostavljaja ljekove i hrane, kao i transporta osoba iz odsječenih zaseoka. U svojim intervencijama surađuju s Crvenim križom.

Prema izvješću HT-a tijekom dana je uspostavljeno uredno funkcioniranje svih baznih stanica koje su bile ugrožene zbog nestanka električne energije. Mobilne i fiksne veze su cijelo vrijeme bile u funkciji.

Prema izvješću Elektrojuga Dubrovnik popravljen je Dv10kv Kuna Pelješka te je u puštena struja tako da je veći dio Pelješca opskrbljen električnom energijom osim naselja Crkvica , Brijesta , Žuronja, Pještat , Blaževo i Luka, a za ovaj dio popravak se očekuje sutra.

Žuljana je također opskrbljena električnom energijom. Prema izvješću HEP-a, Operatora distribucijskog sustava , Elektrodalmacije Rogotin i Komin su bez električne energije te se radi na lociranju i otklanjanju kvara. Klek je bez električne energije te će se tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti redovna opskrba, navodi se u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera, zamjenik župana Frano Skokandić.

Pročitajte još

NOĆNJAK 2023. Veliki broj medalja ide u Ljubač!

Dulist

FOTO/VIDEO Biskupov blagoslov poma i maslinovih grančica ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Lokrum je otvoren za posjetitelje, prvi brod je u 10 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija