Aktualno

Normaliziran promet u Županiji

Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije održao je danas sastanak,

a kontaktirani su i predstavnici Stožera ugroženih gradova i općina s područja Pelješca i doline Neretve kao i predstavnici stručnih službi.

Prema podacima stožera, glavnina prometa u našoj županiji odvija se nesmetano i uz obveznu zimsku opremu, promet je mjetimično otežan na manjim lokalnim, seoskim cestama. Opskrba vodom i hranom uredno se obavlja. Prema izvješću HGSS-a stanice Dubrovnik tijekom današnjeg dana imali su više uspješnih intervencija, dostavljaja ljekove i hrane, kao i transporta osoba iz odsječenih zaseoka. U svojim intervencijama surađuju s Crvenim križom.

Prema izvješću HT-a tijekom dana je uspostavljeno uredno funkcioniranje svih baznih stanica koje su bile ugrožene zbog nestanka električne energije. Mobilne i fiksne veze su cijelo vrijeme bile u funkciji.

Prema izvješću Elektrojuga Dubrovnik popravljen je Dv10kv Kuna Pelješka te je u puštena struja tako da je veći dio Pelješca opskrbljen električnom energijom osim naselja Crkvica , Brijesta , Žuronja, Pještat , Blaževo i Luka, a za ovaj dio popravak se očekuje sutra.

Žuljana je također opskrbljena električnom energijom. Prema izvješću HEP-a, Operatora distribucijskog sustava , Elektrodalmacije Rogotin i Komin su bez električne energije te se radi na lociranju i otklanjanju kvara. Klek je bez električne energije te će se tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti redovna opskrba, navodi se u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera, zamjenik župana Frano Skokandić.

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija