Aktualno

Mujo se vraća, Sudarević ne

mujo sudarevic

Ivo Mujo vraća se u Dubrovačko-neretvansku županiju. A Nike Sudarević nije podnijela zahtjev za povratak na mjesto županijske pročelnice.

Naime, Mujo i Sudarević su u prošlom mandatu Vlade RH obnašali dužnosti državnih tajnika, on u Ministarstvu turizma, ona u Ministarstvu graditeljstva i zaštite okoliša. Dolaskom Kukuriku koalicije svi državni tajnici, pa tako i Mujo i Sudarević, razriješeni su dužnosti.

IZ ŽUPANIJE U MINISTARSTVO I NATRAG

Banner 300x250 DU 1

Mujo je, podsjetimo, prije odlaska u Zagreb 6 godina obnašao dužnost pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije. Pobjedom koalicije HDZ-HSS na parlamentarnim izborima 2008. godine kao HSS-ov kadar odlazi u Bajsovo ministarstvo, no sukladno ugovoru po prestanku obavljanja dužnosti državnog tajnika imao je pravo vratiti se u Županiju. Doduše, ne na mjesto pročelnika. Mujo je, kako su nas obavijestili iz Dubrovačko-neretvanske županije u propisanom zakonskom roku podnio zahtjev za povratak na posao u DNŽ. Još nije raspoređen na određeno radno mjesto, koje će biti u skladu s njegovim kvalifikacijama.

S druge strane takav zahtjev nije podnijela donedavna državna tajnica u Bačićevom ministarstvu graditeljstva Nike Sudarević.
– Za sad se još uvijek odmaram, a odluku o novom zaposlenju donijet ću za koji dan. Imala sam stvarno sa svima u Županiji odličnu suradnju, ali život čini svoje. Dobila sam neke druge ponude koje sam odlučila iskoristiti te ću vjerojatno ostati u Zagrebu – rekla nam je Nike Sudarević, dodavši kako će sa Županijom i dalje nastaviti surađivati.

Neslužbeno doznajemo kako joj je izgledno zaposlenje u privatnom sektoru.
Sudarević je, podsjetimo, prije odlaska u Ministarstvo, dvije godine obnašala dužnost županijske pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. U Županiju je prešla iz Grada Dubrovnika gdje je dugo godina bila na čelu istovjetnog odjela.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist