Zanimljivosti

NOGOTENIS, ŽMURICA, LASTIKA… Početkom ožujka vraćaju se Gradske ulične igre

NOGOTENIS, ŽMURICA, LASTIKA... Početkom ožujka vraćaju se Gradske ulične igre

Početkom ožujka ponovno se organiziraju Gradske ulične igre! Počinju svečanim otvaranjem ispred Kneževa dvora 4. ožujka, gdje će biti trkalište za alku, a turnir će trajati do 4. travnja.
Deset je uličnih igara u kojima će snage odmjeriti prijavljene ekipe u međukvartovskom ogledu. Prijave su otvorene od 15. siječnja do 10. veljače 2023., a prijaviti se može svak, jedini uvjet je da u trenutku prijave ima navršenih 30 godina (igrači koji su sudjelovali 2020. u prvom turniru Gradskih uličnih igara ne podliježu ovom uvjetu).
-Igre koje ćemo igrati su nogotenis, američki basket, graničar, žmurica, puce, frnje, crna kraljica, lastika, treseta i alka. Ideja Gradskih uličnih igara se zasniva na međukvartovskom animozitetu i nostalgiji prema djetinjstvu, a ciljevi su: revitalizacija stare gradske jezgre, povratak građana na vlastite ulice, educirati i inspirirati djecu i mlade, te stare igre oteti zaboravu. Kao rezultat cijele manifestacije želimo izvući ‘starce na ulice’ gdje započinju priče o tome kako je bilo nekada te što se i kako se nekada igralo na našim ulicama. Cilj je i svu tu nematerijalnu kulturnu baštinu dokumentirati i na taj način sačuvati stara pravila uličnih igara, uklopiti ih u današnje vrijeme te prenijeti budućim generacijama. Želimo da naši raseljeni građani napokon sretnu svoje stare susjede, poznanike, prijatelje iz djetinjstva, druže se, dobro zabave, a sekundarno je eventualno pobijediti – navode u pozivu organizatori, građani okupljeni u udrugu Divertimenat.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist