Zanimljivosti

Kako je Rafo pronašao Boga: Popularnog Pločanina sjećamo se zbog talent showa i ‘koookosa’, a gdje je danas?

Kako je Rafo pronašao Boga: Popularnog Pločanina sjećamo se zbog talent showa i 'koookosa', a gdje je danas?

U emisiji ‘More milosrđa’ na Laudato TV-u Rafael Dropulić govorio je detaljno i otvoreno o svojoj prošlosti, traganju za Bogom i duhovnosti, prenose autori. Omiljeno televizijsko lice, Rafo, danas je voditelj emisije ‘Blagoslovljen tek’ na Laudato TV-u, obiteljski čovjek i otac, zaposlen u zagrebačkom Gradskom uredu. Posljednji glazbeni nastup imao je na povijesnom koncertu ‘Progledaj srcem’ održanom 2022. godine na prepunom Maksimiru.

U razgovoru s urednikom Danielom Vorihom, Rafo se prisjetio svoga djetinjstva i vjere koju je stekao u obitelji. Kasnije je ‘odluktao’ priznaje, no jedan momenat okrenuo mu je život.

– Jedan poznanik iz mojih rodnih Ploča mi je dao knjigu koja nije imala veze s kršćanstvom, ali mi je otvorila oči da postoji duhovno koje ja dotad nisam razumio i tu sam shvatio da nešto postoji i odlučio krenuti istraživati kakva je to ‘viša sila’ koja je sve stvorila. A zanimljivo je kako sam se već tada i molio, ali više kroz razgovor sam Bogu govorio ‘molim te pokaži mi koja je vjera prava i koji je put pravi, vodi me.’ Ali uživao sam u tom putu traganja za Bogom i za istinom – rekao je popularni Pločanin.

Prisjetio se vremena iz kojega ga se mnogi i danas sjećaju, kao simpatičnog i nasmijanog mladog glazbenika s TV ekrana, a on je tada proživljavao tešku unutarnju borbu.

– Pobijedio sam u reality showu ‘Story Supernova’, postao sam uzor mnogima i tada sam počeo moliti Boga da me popravi, da ti mladi bar nešto dobro od mene pokupe. I na tom vrhuncu popularnosti misao mi je bila da ja dugujem Bogu tu slavu koju sam doživio. U trenutku kada sam proglašen pobjednikom, nisam osjećao euforiju, već sam se u punoj svjesnosti molio Bogu – rekao je. Pogledajte cijelu emisiju ovdje.

 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist