Zanimljivosti

Nobelovac na dubrovačkom Sveučilištu

robert aumman

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2005. godine Robert Aumann održat će predavanje u sklopu 27. godišnjeg simpozija „Logika u računalnoj znanosti“ koji će se od 25. do 28. lipnja održati na Sveučilištu u Dubrovniku.

 
LICS je međunarodni forum s temama koje povezuju računalne znanosti i matematičku logiku. Privukao je veliki broj priznatih stručnjaka u ovim područjima, a posebice treba istaknuti da će uvodno predavanje održati Robert J. Aumann, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2005. godine. Predavanje je predviđeno za ponedjeljak, 25. lipnja u 9 sati, u sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4.

Robert John Aumann rođen je 8. lipnja 1930. godine, izraelsko-američki je matematičar i član Američke akademije za znanosti. Profesor je pri Centru za proučavanje racionalnosti na  Hebrew University of Jerusalem u Izraelu. Gostujući je profesor i na Stony Brook University i jedan je od osnivača Centra za teoriju igara u ekonomiji na Stony Brook. Aumann je dobio Nobelovu nagradu za svoj rad na konfliktu i suradnji kroz analizu teorije igara.
Domaćin ovogodišnjeg simpozija je Odjel za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist