Zanimljivosti

Nobelovac na dubrovačkom Sveučilištu

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2005. godine Robert Aumann održat će predavanje u sklopu 27. godišnjeg simpozija „Logika u računalnoj znanosti“ koji će se od 25. do 28. lipnja održati na Sveučilištu u Dubrovniku.

 
LICS je međunarodni forum s temama koje povezuju računalne znanosti i matematičku logiku. Privukao je veliki broj priznatih stručnjaka u ovim područjima, a posebice treba istaknuti da će uvodno predavanje održati Robert J. Aumann, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2005. godine. Predavanje je predviđeno za ponedjeljak, 25. lipnja u 9 sati, u sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4.

Robert John Aumann rođen je 8. lipnja 1930. godine, izraelsko-američki je matematičar i član Američke akademije za znanosti. Profesor je pri Centru za proučavanje racionalnosti na  Hebrew University of Jerusalem u Izraelu. Gostujući je profesor i na Stony Brook University i jedan je od osnivača Centra za teoriju igara u ekonomiji na Stony Brook. Aumann je dobio Nobelovu nagradu za svoj rad na konfliktu i suradnji kroz analizu teorije igara.
Domaćin ovogodišnjeg simpozija je Odjel za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

M-LJETOVANJE 2021. Tratajte se odmorom na Odisejevom otoku

Dulist

Art radionica Lazareti otvara radionicu kreativnog pisanja

Dulist

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 90 GODINA Miro Rakela pobjednik prve biciklističke utrke u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija