Aktualno

“Nismo pogriješili u proceduri”

Predsjednik Uprave Vodovoda Branko Negodić odbacuje sve optužbe i naglašava kako prilikom potpisivanja Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora nisu prekršene nikakve zakonske odredbe.

– Pravna služba Vodovoda tvrdi na nismo pogriješili u proceduri. Ako oni tvrde da jesmo, onda netko treba arbitirirati. Kad smo krenuli u pregovore s jednim i s drugim sindikatom, gotovo smo s njima bili postignuli dogovor. No, jedan je sindikat odustao od jedne jedine točke izmjene – naglašava Negodić i dodaje da je spreman ukoliko se dokaže greška, ispraviti je.  

Što se pak tiče optužbi kako Izmjene i dopune nisu u skladu sa Zakonom o reprezentativnosti, odgovara kako kada su počeli pregovori, taj zakon još uvijek nije stupio na snagu.

– Do kraja mjeseca bit će otkazana oba dva kolektivna ugovora, jer ih moramo dogovorno otkazati prema Zakonu o reprezentativnosti koji traži da se Kolektivni ugovor potpiše sa svim sindikatima u nekoj tvtki. To je zakonska obveza – naglasio je. Napominje kako radnička prava nisu smanjena.

– U slučaju restrukturiranja, otkaza, viška radnika, radnicima pripada otpremnina po svakoj godini u maksimalno neoporezivom dijelu, u iznosu od 6 tisuća i 400 kuna. Jedino je ostavljena mogućnost Upravi da radniku s kojim je nezadovoljna 5, 10 godina, ponudi drugu vrstu Ugovora o radu, a ako ga on odbije, tada mu ne pripada puni iznos otpremnine, već 50 posto. To je prijedlog Uprave i jedini razlog zbog kojeg smo krenuli u Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora – ističe Negodić i pojašnjava:

– Cijelu ovu situaciju tumačim kao neku vrstu politikanstva. Netko se nekorektno igra s nama. Sve što smo dosada radili radili smo u dogovoru sa sindikatom. Imam ja više staža u Sindikatu nego što netko ima staža u Vodovodu. Ispali smo najveći kriminalci.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija