Aktualno

Konavle i u rujnu puno gostiju

Pozitivan je trend povećanja ostvarenja turističkih brojki na području općine Konavle nastavljen je u rujnu. U Turističkoj zajednici očekuju dobre rezultate i u listopadu, te zadržavanje trenda povećanja turističkog prometa iz prethodnih mjeseci.

Na području Konavala ovog rujna ostvareno je 85 941 noćenja ili 17 posto više nego u rujnu prošle godine. Ukupno na nivou prvih devet mjeseci 2012. godine ostvareno je 504 504 noćenja ili 13 posto više nego prošle godine te 10 posto više u odnosu na broj dolazaka.

Privatni smještaj bilježi najveći postotak ostvarenih noćenja od 23 posto, a hoteli bilježe povećanje od 12 posto. Hoteli, sa 77 posto ukupne realizacije noćenja, nose najveći udio, dok je 21 posto privatni smještaj, a 2 posto kampovi na području Konavala.

Najbrojniji turisti su Britanci sa 24 posto od ukupnog broja noćenja. Tradicionalno ih slijede Francuzi, Rusi, Nijemci, Belgijanci, Norvežani,  Šveđani i Španjolci.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija