Kultura

NIKOLINA I GIOVANNA Dvije slikarice otvorile ‘Kantunić’

NIKOLINA I GIOVANNA Dvije slikarice otvorile ‘Kantunić’

Program crtanja i slikanja za različite uzraste – tako su opisale svoj Art studio Kantunić. A kako bi opisale sebe? Nikolina Japunčić i Giovanna Kličan su, ističu, slikarice, kreativke, dugogodišnje prijateljice još iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića, vole djecu… Tako je i krenula priča s ovim zanimljivim ‘kantunićem’, jedinstvenim programom za djecu.

Foto Art Studio Kantunić

—Naše iskustvo i prijateljstvo bilo je sasvim dovoljno za realizirati ovakvu ideju. Još prije dvije godine smo o tome razmišljale, međutim situacija s mjerama nije dopuštala realiziranje ideje u tom trenutku, pa smo prošle školske godine krenule s programom crtanja i slikanja – pričaju za ovaj broj našeg tjednika. ‘Kantunić’ se, primjećujemo, dosta razlikuje od ostalih likovnih radionica. Iako je za djecu, pristup je ‘ozbiljniji’ – učenje slikarskih tehnika, motivi iz slikarstva različitih stilova, razdoblja…

Pristup je ozbiljan
—Program je kontinuiran, traje kroz cijelu školsku godinu pa je samim time i pristup ozbiljniji. Radimo po svom programu u kojem ih učimo razne crtačke i slikarske tehnike, ali upoznajemo i s raznim umjetničkim stilovima, razdobljima i slikarima jer želimo da dobiju više znanja o umjetnosti i prošire svoju opću kulturu. Radimo različite motive, imamo dosta projekata kroz godinu. Završna izložba na kraju školske godine je također nešto za što se pripremaju kroz ovaj program. Trenutno radimo na projektu stripa i bajki sa svim grupama, ovisno o dobnom uzrastu djece – navode nam dalje Nikolina i Giovanna. Otkrit će nam još mnoštvo ideja i planova!
—Tijekom ljeta smo imali slikarske radionice, po razdobljima u umjetnosti. Trenutno smo više fokusirane na stalni program koji se održava kroz školsku godinu – pričaju. Grupe s kojima rade su koncipirane i za veliku i za malu djecu.
— Imamo grupe djece od 4 do 14 godina, a program se odvija kontinuirano na tjednoj bazi. Razmišljamo i o otvaranju grupe za tinejdžere, a svakako je u planu otvaranje tečaja crtanja i slikanja za odrasle koji će krenuti vrlo brzo, a sav info će biti dostupan na našim društvenim mrežama – dodaju nam. Potražiti ih možete na njihovim Facebook i Instagram stranicama kao ‘Art studio Kantunić’ ili im se javiti putem e-maila artstudiokantunic@gmail.com.

NIKOLINA I GIOVANNA Dvije slikarice otvorile ‘Kantunić’

Odaziv mladih izniman, u planu su i nove aktivnosti
Sudeći po fotografijama koje baš na društvenim mrežama vidimo, odaziv mladih je izniman. Čini se kao da se i Grad i mladi mijenjaju, da je puno više zanimanja za tehnike slikanja, za učenje kroz rad(ionice)…
—Da, odaziv je zbilja dobar i lijepo je vidjeti da se dosta djece u Gradu voli likovno izražavati. Svi polaznici koji nam dolaze su talentirani, zaista uživaju u slikanju, dodatno razvijaju kreativnost kroz ovakvu izvanškolsku aktivnost. Kod nas se, osim učenja i savladavanja novih vještina, stvaraju nova prijateljstva među djecom, druže se u zdravom okruženju. Svakako nam se zainteresirani mogu uvijek javiti na neku od društvenih mreža gdje mogu dobiti više informacija o upisima. Drago nam je vidjeti kako se priča mijenja nabolje o ovom pitanju – zaključuju vrijedne djevojke, kojima želimo još više radionica, ideja, realiziranih planova i naravno, puno uspjeha.

NIKOLINA I GIOVANNA Dvije slikarice otvorile ‘Kantunić’

Objavljeno u tiskanom izdanju 19. listopada 2022.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović