Kultura

Treći tjedan Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama

U trećem tjednu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice organiziraju susret srednjoškolaca s profesoricom južnoslavenskih jezika Anitom Peti-Stantić koji će se održati u četvrtak, 3. studenoga s početkom u 18:30 sati u Narodnoj knjižnici Grad. Po naslovu njezine knjige Čitanjem do (spo)razumijevanjanaslovljeno je ovo interaktivno predavanje na kojem će biti govora o tome na koji se način čitanjem razvija ljudski mozak, ali i o tome koje su svrhe čitanja danas. Primarno će biti govora o razlici između površinskog i dubinskog čitanja te o širini i dubini vokabulara koje su prediktor čitateljske sposobnosti, ali i uspješnosti u sporazumijevanju općenito. Posebno će se istaknuti važnost proširivanja i produbljivanja općeg intelektualnog vokabulara te će biti govora o strategijama za postizanje osobnoga napretka prilikom izbora tekstova i njihova razumijevanja.

U petak, 4. studenoga s početkom u 17 sati, Ogranak Mokošica organizira treću radionicu “Bajkom kroz mjesec knjige” za djecu od 5 do 9 godina, a u 18:30 u Ogranku Lapad (Atlant centar, I. kat) Dubrovačke knjižnice  će ugostiti nagrađivanu književnicu za djecu i mlade Jasminku Tihi-Stepanić. Na susretu će biti riječ o djelima namijenjenim mladima i onima koji se njima bave.

Jasminka Tihi-Stepanić profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti te savjetnica za Hrvatski jezik. Autorica je romana za mlade Imaš fejs?, Bacit ću ti kompjutor kroz prozor,  Moja neprijateljica AnaDom iza žiceLjeto na jezeru Čiču i Rukavica za Matildu, zbirke priča za mlade Baš kao Harry Potter  i slikovnica  Priča o ribaru i zlatnoj ribiciKako su nastali morski oblutciŠišmiš i mala balerinaPlavi danKako je mala hobotnica pronašla morsku harfu te zbirke priča za djecu Priče s morskoga dna. Priče je objavljivala i u časopisima Modra lastaSmibRadost i Književnost i dijete  kao i na Hrvatskoj radioteleviziji, u emisijama Priča za velike i male i Pssst…Priča!.

Pročitajte još

Ovaj četvrtak poslušajte predavanje ‘Bukovac u Zagrebu’

Dulist

OD MUŠKOG IMENA DO KITICE CVIJEĆA Snaga kolende u našoj tradiciji

Dulist

BESPLATNA PROJEKCIJA U KINU SLOBODA ZA NOĆ EUROPSKOG FILMA Hrvatska premijera filma ‘Krivotvoritelj’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija