Županija

‘NIKAD IZAZOVNIJI MANDAT’ ‘Prošlo’ županovo izvješće za prvo polugodište

'NIKAD IZAZOVNIJI MANDAT' 'Prošlo' županovo izvješće za prvo polugodište

Županijski vijećnici prihvatili su s 25 glasova za te uz dva suzdržana glasa županovo izvješće za prvo polugodište 2020. Župan Dobroslavić naglasio je kako je županija u prvom polugodištu radila u ozračju pandemije te kako je ovo najizazovnije polugodište u odnosu na sve njegove mandate na čelu ove županije.

-Zbog toga smo imali i rebalans proračuna županije kojim smo se prilagodili smanjenju prihoda i projiciranju manjih izdataka. Kao što smo vidjeli iz financijskog izvješća, to smo uspješno odradili. Imali smo smanjenje u Poduzetničkim inkubatorima gdje smo opraštali ili smanjivali dio naknada koje korisnici trebaju plaćati. Osigurali smo financiranje zdravstvenih ustanova. Europski fondovi su išli dalje i jako nam je bitno da nije došlo do zastoja – rekao je župan te podsjetio kako je ove godine županija integrirala i Ured državne uprave što je bio odgovoran i osjetljiv posao.

-Sa stotinjak zaposlenih županijska administracija dobila je još 108 zaposlenika. Uspjeli smo to odraditi bez bilo kakvih potresa. Sve što je rađeno u prvom polugodištu rađeno je sukladno planu rada župana i skupštine. Odgovorno i štedljivo, sve smo korisnike podržali, nitko nije odustao od svoj redovnog poslovanja. Ušli smo i u drugo polugodište te očekujemo da ćemo na kraju godine i bez bitnog drugog rebalansa završiti i ovu poslovnu godinu uredno i bez posebnih manjaka osim onoga u zdravstvu koje ne možemo izbjeći. To je problem koji može riješiti samo nacionalna razina – istaknuo je Dobroslavić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist