Županija

‘NIKAD IZAZOVNIJI MANDAT’ ‘Prošlo’ županovo izvješće za prvo polugodište

Županijski vijećnici prihvatili su s 25 glasova za te uz dva suzdržana glasa županovo izvješće za prvo polugodište 2020. Župan Dobroslavić naglasio je kako je županija u prvom polugodištu radila u ozračju pandemije te kako je ovo najizazovnije polugodište u odnosu na sve njegove mandate na čelu ove županije.

-Zbog toga smo imali i rebalans proračuna županije kojim smo se prilagodili smanjenju prihoda i projiciranju manjih izdataka. Kao što smo vidjeli iz financijskog izvješća, to smo uspješno odradili. Imali smo smanjenje u Poduzetničkim inkubatorima gdje smo opraštali ili smanjivali dio naknada koje korisnici trebaju plaćati. Osigurali smo financiranje zdravstvenih ustanova. Europski fondovi su išli dalje i jako nam je bitno da nije došlo do zastoja – rekao je župan te podsjetio kako je ove godine županija integrirala i Ured državne uprave što je bio odgovoran i osjetljiv posao.

-Sa stotinjak zaposlenih županijska administracija dobila je još 108 zaposlenika. Uspjeli smo to odraditi bez bilo kakvih potresa. Sve što je rađeno u prvom polugodištu rađeno je sukladno planu rada župana i skupštine. Odgovorno i štedljivo, sve smo korisnike podržali, nitko nije odustao od svoj redovnog poslovanja. Ušli smo i u drugo polugodište te očekujemo da ćemo na kraju godine i bez bitnog drugog rebalansa završiti i ovu poslovnu godinu uredno i bez posebnih manjaka osim onoga u zdravstvu koje ne možemo izbjeći. To je problem koji može riješiti samo nacionalna razina – istaknuo je Dobroslavić.

Pročitajte još

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Dulist

Bekić: U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

Dulist

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija