Županija

DOBROSLAVIĆ: Radimo na rekonstrukciji zgrade OB Dubrovnik vrijednoj 200 milijuna kuna

DOBROSLAVIĆ: Radimo na rekonstrukciji zgrade OB Dubrovnik vrijednoj 200 milijuna kuna

Imaju li županijske zdravstvene ustanove dovoljno opreme za drugi val koronavirusa zanimalo je vijećnicu Irenu Korda.

-Teško je reći čeka li nas drugi val. Smatram da su naše zdravstvene ustanove i opremljene i stručno osposobljene da mogu odgovoriti i drugom valu ako do njega dođe. Nažalost, pandemija se nastavlja samo je pitanje hoće li doći do drugog vala koji bi nas dodatno opreteretio – istaknuo je župan te dodao kako u suradnji s Općom bolnicom Dubrovnik županija radi na 200 milijuna kuna vrijednom projektu energetske učinkovitosti i rekonstrukcije zgrade. Župan je naglasio kako se nada da će ga moći prijaviti na EU sredstva koje je Unija pripremila za Hrvatsku.

Vijećnika Pera Jerkovića zanimalo je koliko je trenutno liječnika na specijalizaciji koji će popunjavati kadar Dnevne bolnice u Metkoviću?

Župan Dobroslavić mu je odgovorio kako će taj kadar popunjavati liječnici na specijalizaciji u Općoj bolnici Dubrovnik.

Vijećnik Teo Andrić pitao je župana za projekt produljenja pristaništa u Donjem Čelu kao i ima li povratnih informacija nakon sastanka župana, gradonačelnika i načelnika s rpemijerom Andrejem Plenkovićem, a na temu pogođenosti županije koronakrizom.

-Lučka uprava pripremila je projekt produljenja pristaništa u Donjem Čelu. To je bio trajni zahtjev Kalamoteza. Projekt je vrijedan 30 milijuna kuna. Izbio je svojevrsni problem oko toga kako što kvalitetnije ostati povezan za vrijeme realizacije projekta. Po mojim zadnjim informacijama, to je riješeno. Što se tiče sastanka s predsjednikom Vlade, naišli smo na razumijevanje te ćemo na sastanku u Vladi zajednički tražiti odgovarajuće rješenje – istaknuo je Dobroslavić.

Vijećnica Kristina Ćurćija pitala je župana postoji li plan gospodarenja otpadom onečišćivaća za četverogodišnje razdoblje te tko je odgovoran za dug od 180 tisuća kuna u Gimnaziji Metković u kojoj je, istaknula je, 2014. potpisan ugovor da će se pripremati hrana i napitci do 2019.

-Netko je ovaj slučaj navodno i prijavio, a dug je plaćen 2019. Zbog čega nikada u dokumentima nismo saznali za taj dug? Vi ste postavili školski odbor, što namjeravate poduzeti? – pitala je Ćurćija župana.

-Plan gospodarenja otpadom u Županiji postoji, a koliko su napravili oni koji su trebali prijaviti određena onečišćenja za svoje planove moramo provjeriti. Što se tiče Gimnazije Metković, ako su naplaćivali neka sredstva, to nisu bila ona iz proračuna županije. Županija ne postavlja školski odbor, mi smo samo osnivač i ne možemo biti odgovorni za te ustanove na taj način. Provjerit ćemo o čemu se radi – odgovorio je župan.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist