Županija

Vijećnici podržali smanjenje zakupnina poslovnih prostora i koncesija na pomorskom dobru

Vijećnici podržali smanjenje zakupnina poslovnih prostora i koncesija na pomorskom dobru

Odlukom županijskih vijećnika Dubrovačko-neretvanska županija umanjila je iznose ugovorene zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu županije, ali i donijela iznimnu gospodarsku mjeru u svrhu pomoći subjektima koji gospodarski koriste pomorsko dobro.

Tako županija odobrava umanjenje ugovorenih iznosa zakupnine od 99 posto za razdoblje od 1. listopada do 31. ožujka 2021. za sve poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu županije. Prethodno Dubrovačko-neretvanska županija odobrila je umanjenje ugovorenih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu županije za srpanj, kolovoz i rujan 2020. sukladno postotku ostvarenog broja noćenja na području Grada Dubrovnika.

Što se tiče iznimne gospodarske mjere, svi ovlaštenici koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra kojima je davatelj koncesije Dubrovačko-neretvanska županija, oslobađaju se za 2020. godinu obveze plaćanja stalnog dijela koncesijske naknade u visini od 50 posto naknade utvrđene Odlukom/Ugovorom o koncesiji. Iznimno, za 2020. godinu rok dospijeća plaćanja stalnog dijela koncesijske naknade je 1. prosinca 2020. godine. U slučaju da Ovlaštenik koncesije do 31. prosinca 2020. godine plati u cijelosti iznos stalnog dijela koncesijske naknade za 2020. godinu, za preplaćeni iznos umanjit će se stalni dio koncesijske naknade za 2021. godinu, naglašeno je u odluci. Pri tome iznos promjenjivog dijela koncesijske naknade i rok dospijeća plaćanja utvrđen Odlukom/Ugovorom o koncesiji ostaje nepromijenjen.

Prijedlog odluke kratko je prokomentirao vijećnik Davor Penić istaknuvši kako oporba pozdravlja bilo kakvu mjeru koja neće značiti znatne izdatke, a koja će pomoći gospodarstvenicima prebroditi krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist