Aktualno

NIJE IH LAKO NI PREBROJATI Smeta li vam nešto na ovim fotografijama?

NIJE IH LAKO NI PREBROJATI Smeta li vam nešto na ovim fotografijama?

Fotografije nastale usputnom šetnjom po povijesnoj jezgri pokazuju prizor koji je već dobro poznat, ali ipak iznova iznenađuje.

Bez ponuđene alternative, stanovnici Grada postavljali su pjate po krovovima i fasadama povijesna dobra. Vizura Grada potpuno je narušena, a da ne pišemo kako u mnoštvu antena ima velik broj nekorištenih, starih i iskrivljenih koje služe samo kao podsjetnik na dugogodišnji problem.

U zadnjoj važećoj Odluci o komunalnom redu Grada Dubrovnika navedeno je da su antene korisnici zgrade dužni postaviti na vanjske dijelove zgrade koji nisu vidljivi s površine javne namjene uz koju neposredno graniče.  Samo kada ne postoji druga mogućnost mogu se postavljati na vanjske dijelove zgrade koji su vidljivi s površine javne namjene uz koju neposredno graniče, ali moraju biti postavljeni na visini od najmanje 3,5 metara od kote terena.

Dodatno, navodi se kako je u povijesnoj jezgri zabranjeno postavljanje baznih stanica i komunikacijskih antena mobilnih operatera bez prethodnog odobrenja Konzervatorskog odjela.

Iako u odluci također piše da vlasnici satelitskih antena u povijesnoj jezgri iste moraju ukloniti u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu odluke, te da će u suprotnom biti prekršajno kažnjeni i sami znate kako se ta odluka provodi.

Očito je da se i rijetko tko od vlasnika nekretnina pridržava gradske odluke jer satelitski prijemnicima s fasada bodu oči.

 

 

Pročitajte još

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist