AktualnoHrvatska

Ni ministar Komadina ne zna kuda će cesta

Ni ministar Komadina ne zna kuda će cesta

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina gostovao je u utorak navečer u Dnevniku 3,

gdje se očekivalo kako će dati odgovor kojim će koridorom prolaziti autocesta do Dubrovnika i time razriješiti neusklađenost izjava premijera Zorana Milanovića i gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića. Očekivalo se da će dati odgovor, kako svim građanima juga Hrvatske, tako i županu Nikoli Dobroslaviću koji je u utorak na konferenciji za novinare poručio da se "javnost dovodi u zabludu te da se igraju igre s prometnom povezanosti županije". Uz to župan Dobroslavić pozvao je Vladu da što prije donese odluku. No, ministar Komadina jedino je uspio potvrditi kako će cesta prolaziti kroz BiH.

– To nije samo prometno pitanje već i političko i financijsko. Pitanja je uopće sposobnosti naših tvrtki i financijskog stanja države i samim time mogućnosti gradnje. Stvar je to dogovara sa susjednom državom jer u svakom slučaju cesta prolazi kroz BiH – rekao je Komadina dodajući kako se još samo ne hoće li prolaziti "njena južna ili sjeverna trasa".

Na pitanje voditelja kojoj je trasi skloniji, ministar je rekao da o tome prije svega treba odlučiti struka kao i razgovori s kolegama iz Bosne i Hercegovine.  

– Ako prolazi kroz njihov teritorij teško će se moći odrediti bez pitanja i njihove suglasnost, kuda trasa može proći. Prema tome trebat će puno diplomacije i mudrosti i mislim da moramo razvijati dobrosusjedsku suradnju i naći optimalno rješenje koje će se u naredno vrijeme  sigurno dogoditi – zaključio je ministar Zlatko Komadina temu o autocesti do Dubrovnika.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist