Aktualno

“Igraju se igre s prometnom povezanosti”

Javnost se dovodi u zabludu i igraju se igre s prometnom povezanosti županije. Želimo znati što je Vlada RH odlučila – kazao je na konferenciji za medije

dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, osvrčući se na izjave premijera Milanovića i gradonačelnika Vlahušića o smjeru autoceste do Dubrovnika.

– Županijska skupština je u rujnu 2009. godine jednoglasno donijela deklaraciju o prometnoj izoliranosti županije u kojoj su istaknuti prioriteti: dovršetak izgradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika te izgradnja brze ceste Dubrovnik-Zračna luka Čilipi – kazao je župan Dobroslavić, dodavši kako je za županiju neprihvatljivo da se u Neumu dvaput prelazi državna granica.

– Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da žurno dovrši projekt Pelješkog mosta i na taj način prometno poveže županiju s hrvatskim teritorijem. Također pozivamo Vladu da nastavi gradnju autoceste, ali ne preko Popovog polja, nego Dubrovačkog primorja, sukladno svim važećim prostornim planovima. Druga rješenja ne dolaze u obzir – izričit je bio Dobroslavić, iskazavši očekivanje da se Dubrovnik tretira jednako kao ostala područja u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Dubrovačke zidine i ove godine ‘utonule’ u mrak

Dulist

U NEDJELJU Korizmeni križni put padinama Srđa

Dulist

PADA CIJENA SVIH ENERGENATA Od utorka jefinije gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija