Aktualno

“Igraju se igre s prometnom povezanosti”

Javnost se dovodi u zabludu i igraju se igre s prometnom povezanosti županije. Želimo znati što je Vlada RH odlučila – kazao je na konferenciji za medije

dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, osvrčući se na izjave premijera Milanovića i gradonačelnika Vlahušića o smjeru autoceste do Dubrovnika.

– Županijska skupština je u rujnu 2009. godine jednoglasno donijela deklaraciju o prometnoj izoliranosti županije u kojoj su istaknuti prioriteti: dovršetak izgradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika te izgradnja brze ceste Dubrovnik-Zračna luka Čilipi – kazao je župan Dobroslavić, dodavši kako je za županiju neprihvatljivo da se u Neumu dvaput prelazi državna granica.

– Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da žurno dovrši projekt Pelješkog mosta i na taj način prometno poveže županiju s hrvatskim teritorijem. Također pozivamo Vladu da nastavi gradnju autoceste, ali ne preko Popovog polja, nego Dubrovačkog primorja, sukladno svim važećim prostornim planovima. Druga rješenja ne dolaze u obzir – izričit je bio Dobroslavić, iskazavši očekivanje da se Dubrovnik tretira jednako kao ostala područja u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte još

BRAVO SVI! HGSS spasio psa s visoke klisure. Dobio je ime – Tvrtko!

Dulist

SVEUČILIŠTE I MICROSOFT POTPISALI UGOVOR Studenti će besplatno učiti na tri platforme i postati vrsni IT stručnjaci

Dulist

Traga se za pet članova talijanskog tegljača, u akciji sudjeluje i brod ‘Danče’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija