Politika

Ni koalicijski partneri HDZ-a nisu podržali predložene članove Povjerenstva za ocjenjivanje sportskih programa

Ni koalicijski partneri HDZ-a nisu podržali predložene članove Povjerenstva za ocjenjivanje sportskih programa

Čelnik DDS-a Pero Vićan žestoko se usprotivio sastavu Povjerenstva za ocjenjivanje projekta/programa i manifestacija u području javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2022. godinu. Rekao je kako su predloženi pojedinci u žestokom sukobu interesa, od kluba u kojem su čelnici preko Dubrovačkog saveza športova do povjerenstva koje odlučuje o soldima. Apelirao je na gradonačelnika da točku povuče te da predloži drugu momčad. Rekao je i kako u Povjerenstvu nisu zastupljeni ljudi iz plivanja, nogometa i rukometa.

-To je kasta koja se tamo uhljebila, neki su godinama tamo i ovo je klasičan primjer sukoba interes u više smjerova – rekao je Vićan.

Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica rekao kako je to prijedlog Dubrovačkog saveza športova te da se politika neće miješati u spor, prijedlog je stavio na glasovanje. I prijedlog nije prošao. Suzdržani su bili i HDZ-ovi koalicijski partneri DUSTRA-ini vijećnici Željko Raguža i Ivana Šepak te Olga Muratti. Zanimljivo je kako se u tijeku glasovanja čulo kako Potrebica govori: Željko, ti presuđuješ.

U povjerenstvo su bili predloženi Željan Konsuo, Maro Kapović, Zoran Grbić, Joško Prkačin i Marinko Matulović.

Pročitajte još

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist

OBNOVA ZGRADE SABORA Zastupnici sele u vojarnu Petar Zrinski!

Dulist

MARO KRISTIĆ Je li moguće da nitko ne vodi računa o tome kako strani radnici utječu na našu sadašnjost i budućnost?

Dulist