Aktualno

Neprimjereni Vlahušić!

vlahusic443

Dostojanstveno i dirljivo bilo je danas u kinu Sloboda na predstavljanju knjige i dodjeli spomenica i plaketa obiteljima poginulih dubrovačkih branitelja, čime je započelo obilježavanje 20 obljetnice herojske obrane Dubrovnika.

U znak poštovanja i pijeteta prema svim poginulima na dubrovačkom ratištu danas su se okupila viđena lica lokalne politike i nedavne povijesti. Ceremoniju dodjele spomenica i plaketa predvodili su župan Nikola Dobroslavić i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

Mnogi od nazočnih branitelja i članova obitelji poginulih, zaprepašteni kašnjenjem gradonačelnika Andra Vlahušića na svečanost, još više su mu zamjerili njegovom odabiru odjeće za tu prigodu. Vlahušić je, naime, najprije zakasnio, a kad je već ušetao u prepuno kino Sloboda to je učinio bez krovate i odjela.

Možda možemo razumjeti kašnjenje, jer ovih dana Grad je prepun događanja i protokolarnih obveza, no čudi, kako se na jedno gotovo komemorativno sjećanje na poginule sugrađane nije udostojio presvući iz casual izdanja. Ako ništa onda iz pijeteta prema obiteljima koji su mu sjedali iza leđa. Obiteljima koji su izgubile svoje najmilije, kako bi on danas mogao biti demokratski izabran gradonačelnik slobodnog nam Dubrovnika.

Pročitajte još

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist