Sport

Neporaženi Mornar stiže u Gruž

Neporaženi Mornar stiže u Gruž

U sklopu osmog kola Jadranske lige Jug će u Gružu ugostiti neporaženu momčad lige – Mornar Brodospas iz Splita.

U šest odigranih utakmica Splićani imaju stopostotan učinak, dok je Jug u sedam nastupa zabilježio pet pobjeda, jedan remi te poraz od talijanskog Pro Recca.

Prošlo kolo Mornar BS je s čak osam razlike svladao Jadran iz Herceg Novog (15:7), momčad s kojom Jugaši već duži niz godina imaju velikih problema. Splitska momčad je prava 'mješavina' mladosti i iskustva. Na vratima imaju trenutno najbolje ocjenjenog vratara lige Marka Bijača (inače na posudbi iz Juga), definitivno najvećeg talenta splitskog vaterpola Jerka Marinića Kragića, a uz njih su tu još iskusni trojac Danijel Burić, Srđan Antonijević te Mario Oreb.

Kao takvi, trenutno su najuspješnija hrvatska momčad u Jadranskoj ligi; imaju stopostotan učinak i nalaze se na drugom mjestu odmah iza Pro Recca. Međutim, valja istaknuti da se Splićani u šest odigranih susreta nisu sastali niti jednim sa jakim klubovima poput Juga, Mladosti, Pro Recca, Primorja EB.

Naravno, iako je Jug prema igračkom kadru veliki favorit u ovom susretu, momčad Elvisa Fatovića u utakmicu ulazi sa dosta respekta jer je svaki bod bitan, pogotovo u situaciji gdje im Talijani bježe 'velikih' osam bodova.

Utakmica između Jug Croatia osiguranja i Mornar Brodospasa na rasporedu je u subotu od 18 sati na bazenu u Gružu.
 

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist