Sport

Torcida u Gospinom polju!

Torcida u Gospinom polju!

U sedmom kolu 2. Hrvatske malonogometne lige skupina Jug, Square će u petak, 4. listopada ugostiti prošlogodišnjeg člana 1. HMNL, MNK Torcida iz Splita.

Momčad Ivice Gvozdena ovu sezonu je krenula s odličnim igrama i trenutačno su jedini uz Porto Tolero sa stopostotnim učinkom.
 
Naime, u šest odigranih kola Square je ostvario svih šest pobjeda uz impresivnu gol razliku +19 (40:21) te se nalazi na prvoj poziciji prvenstvene ljestvice. Zanimljiv je podatak da je Square od šest odigranih utakmica ostvario četiri gostujuće (Imotski 8:2, Tin Vrgorac 8:6, Ustanik 7:2, Okruk 3:2) i dvije domaće pobjede (Stari gradski parking 6:3, Metković 8:4).

Gledajući prosjek postignutih pogodaka Square po susretu postiže 6, dok protivnici postižu duplo manje. U klubu se definitivno prema dosadašnjim rezultatima piše dio povijesti jer se ne pamti kad je dubrovački malonogometni klub u sezonu krenuo sa šest uzastopnih pobjeda…
 
Sljedeći protivnik Squareu je momčad Torcida Megametal Reciklaža, četvrtoplasirana momčad lige. Inače, momčad je prošle godine nastupala u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi te u 24 odigrana kola skupila svega šest pobjeda. U posljednjem kolu Splićani su se visokim porazom od 12:1 protiv Uspinjače oprostili od prvoligaškog statusa.

Klub je promijenio glavnog sponzora, kao i cjelokupni igrački kadar pa tako momčad većinom čine igrači rođeni devedesetih godina i mlađe. Nakon prošlogodišnjeg debakla u 1. HMNL, Torcida je kao novak u nižem rangu u šest odigranih kola zabilježila četiri pobjede (Okruk 3:0, Metković 7:3, Tin Vrgorac 5:4, Stari gradski parking 6:3), jedan neodlučen susret (Imotski 2:2) te poraz od Crnce 6:1.

Iako je stvorena nova momčad, među drugoligašima zasada drže četvrto mjesto sa 13 bodova, a ispred njih su jedino Crnica na trećem sa 12, te vodeći dvojac sa stopostotnim učinkom pločanski Porto Tolero i dubrovački Square sa maksimalnih 18 bodova.

– 'Svi igrači su spremni, idemo na pobjedu. Iako je Square veliki favorit u utakmici u Dubrovnik ne idemo sa bijelom zastavom, borit ćemo se svih četrdeset minuta. Stvorena je nova momčad, ni blizu onoj koja je igrala prvu ligu. Međutim, priliku su dobili mladi igrači koji su zadovoljili sa dosadašnjim rezultatima. Napominjem još jednom, Square je veliki favori,t ali idemo u Dubrovnik po novu pobjedu, odnosno prvi poraziti Gospare – istaknuo je Slaven Alebić, jedan od iskusnijih igrača u splitskoj momčadi Torcida Megametal Reciklaža.

Utakmica sedmog kola 2. Hrvatske malonogometne lige između Squarea i Torcide na rasporedu je u petak, 4. listopada od 19 sati u sportskoj dvorani Gospino polje.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist