Hrvatska

Nema grijanja škola u popodnevnim satima? Tajnica sindikata učitelja: ‘To je nedopustivo!’

skola montovjerna razred

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja komentirala je izjavu gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka koji je rekao kako ‘više nema grijanja škola u popodnevnim satima, da bi spremačice mogle spremiti škole’, odnosno mogućnost prelaska na online nastavu kako bi se uštedjelo na grijanju.

– Kada mislimo da gore ne može, uvijek se nešto gore dogodi. Ovakav scenarij je nedopustiv! Ne mogu biti različiti uvjeti za učenike u različitim županijama jer sva djeca imaju pravo na jednake uvjete – rekla je Tuškan, koja smatra kako je izjava da se škole neće grijati dok spremačice rade nedopustiva, prenosi Index.

– One već rade u teškim uvjetima, a situacija u obrazovanju je sve gora. Već sada znamo koje su posljedice koje je proizvela online nastava. Ostale države subvencioniraju građane, od umirovljenika do roditelja, a naša država, osim što vodi lošu energetsku politiku, sada stavlja teret na građane. Sigurno će se dogoditi da će računi biti previsoki budući da su osnivači do sada redovno kasnili s plaćanjem režija. U njihovoj je nadležnosti i plaćanje prijevoza, koje je također kasnilo – naglasila je Tuškan.

Smatra da se ne smije dopustiti online nastava jer to nije škola.

– Govori se da će troškovi biti znatno viši, a država će morati intervenirati jer se ne može dozvoliti da škole ne bude – zaključila je Tuškan.

Foto: ilustracija

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist