Politika

NEMA DRUGOG KRUGA Silvio Nardelli potvrdio peti mandat na čelu Općine Župa dubrovačka

Neće biti drugog kruga u Župi dubrovačkoj. Naime, nakon ponovljenog prvog kruga izbora na biračkom mjestu Petrača, Silvio Nardelli (HDZ) potvrdio je još jedan mandat, ukupno peti, na čelu Općine Župa dubrovačka.

Na ponovljenim je izborima na biračkom mjestu Petrača glasovalo ukupno 810 birača (49,15%) Od ukupnog broja glasova, Nardelli je dobio 490 biračkih glasova (60,49 %), dok je Antun Bašić (Župka) dobio 293 glasa (36,17 %). Ivo Žeravica (DDS) je dobio 10 glasova (1,23 %), a Mateo Haičman 6 glasova (0,74 %). Bilo je 11 nevažećih glasova. Podsjetimo, prošli je put, na izborima za prvi krug, na ovo biralište izašlo 915 birača.

Nardelli je tako dobio podršku od ukupno 2.180 glasova (53,47 %) što mu donosi pobjedu u prvom krugu.

-Zahvaljujem biračima što su izašli u velikom postotku i ovaj put. Posebno zahvaljujem onima kojima su svoje povjerenje i ovaj put dali meni, za moj peti mandat. Obećajem da ću svaki dobiveni glas opravdati na dobrobit Župe i njenih stanovnika. Da nam Župa svaki dan bude sve bolja – rekao je za DuList Nardelli.

Na glasačkom mjestu nije bilo problema i sve je proteklo uredno. Inače, policijsko vozilo je nadgledalo cijeli proces na zahtjev izbornog povjerenstva zbog kršenja izbornih pravila prošle nedjelje.

Podsjetimo, ponovljeni prvi krug izbora na biračkom mjestu Petrača održao se zbog nepravilnosti na izborima protekle nedjelje, odnosno zbog glasačkog listića više.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

KRISTIĆ: Dubrovnik je ove zime bez izravnih zračnih linija s europskim i svjetskim odredištima. Tko je odgovoran?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija