Aktualno

“Neka nam živi slobodna Hrvatska”

"Neka nam živi slobodna Hrvatska"

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Tekst čestitke prenosimo u cjelosti:

„Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,

na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom se prisjećamo sudbonosnih zbivanja i veličanstvenih vojno-redarstvenih operacija, kojima smo stali u obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske i svih njenih građana.

Život u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj ponajprije dugujemo nesebičnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja koji nisu žalili dati vlastite živote  braneći domovinu i koji su patili, borili se i žrtvovali za bolju budućnost svih nas.  Upravo njima i njihovim obiteljima dugujemo najviše i ovaj dan posvećujemo uspomeni na njih.

Uspješnim završetkom operacije «Oluja», Hrvatska je započela novo razdoblje; spremno smo se suočili s izazovima budućnosti, potvrdili svoj status ravnopravnog člana međunarodne zajednice te sigurno krenuli dalje u Europsku uniju, vrativši se tamo gdje oduvijek i pripadamo.

U nijednom trenutku nismo zaboravili kako smo u nametnuti rat ušli kako bismo obranili ono temeljno i najsvetije – suverenu, samostalnu i  demokratsku državu. Državu o kojoj su sanjali svi naraštaji našega naroda i kakvu žele svi njeni građani.

Danas se pred nama otvaraju drukčiji izazovi koji od svakog pojedinca zahtijevaju puni angažman na svim područjima života i rada, jer na taj ćemo način ispuniti našu obvezu prema sebi, ali i prema onima koji su u ostvarenju zajedničkog sna – stvaranju samostalne demokratske Hrvatske dali najviše što su imali – svoje živote.

S uvjerenjem da svakodnevnim angažmanom i naša Županija pridonosi ostvarivanju toga ideala i da smo mu svakim danom sve bliže čestitam svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Neka nam živi jedina i najljepša, samostalna, slobodna i demokratska Hrvatska!“

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist