Aktualno

“Neka nam živi slobodna Hrvatska”

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Tekst čestitke prenosimo u cjelosti:

„Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,

na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom se prisjećamo sudbonosnih zbivanja i veličanstvenih vojno-redarstvenih operacija, kojima smo stali u obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske i svih njenih građana.

Život u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj ponajprije dugujemo nesebičnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja koji nisu žalili dati vlastite živote  braneći domovinu i koji su patili, borili se i žrtvovali za bolju budućnost svih nas.  Upravo njima i njihovim obiteljima dugujemo najviše i ovaj dan posvećujemo uspomeni na njih.

Uspješnim završetkom operacije «Oluja», Hrvatska je započela novo razdoblje; spremno smo se suočili s izazovima budućnosti, potvrdili svoj status ravnopravnog člana međunarodne zajednice te sigurno krenuli dalje u Europsku uniju, vrativši se tamo gdje oduvijek i pripadamo.

U nijednom trenutku nismo zaboravili kako smo u nametnuti rat ušli kako bismo obranili ono temeljno i najsvetije – suverenu, samostalnu i  demokratsku državu. Državu o kojoj su sanjali svi naraštaji našega naroda i kakvu žele svi njeni građani.

Danas se pred nama otvaraju drukčiji izazovi koji od svakog pojedinca zahtijevaju puni angažman na svim područjima života i rada, jer na taj ćemo način ispuniti našu obvezu prema sebi, ali i prema onima koji su u ostvarenju zajedničkog sna – stvaranju samostalne demokratske Hrvatske dali najviše što su imali – svoje živote.

S uvjerenjem da svakodnevnim angažmanom i naša Županija pridonosi ostvarivanju toga ideala i da smo mu svakim danom sve bliže čestitam svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Neka nam živi jedina i najljepša, samostalna, slobodna i demokratska Hrvatska!“

Pročitajte još

PRAVILA OD 1. KOLOVOZA U NJEMAČKOJ Na novoj korona karti Hrvatska najbolje prošla

Dulist

ZAŠTO NE RADI HOTEL ŠIPAN? Mještani nezadovoljni, a vlasnici tvrde kako im se ne isplati otvoriti

Iva Dedo

KOLONE SU KILOMETARSKE Udarni je vikend na hrvatskim cestama!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija