Aktualno

Negodić: Imamo problema s doziranjem klora

Negodić: Imamo problema s doziranjem klora

Nedavno je Vodovod angažirao šibensku tvrtku Controlmatik za nabavu i održavanje sustava za dezinfekciju vode u razdoblju od 2012. do 2014. godine za milijun i 737 tisuća kuna bez PDV-a. Iz radničkih krugova dolazi i informacija kako je novi sustav manjkav.

– Pored toga što nam je ta tvrtka isporučivala klor, radi sigurnosti, sklopili smo okvirni sporazum koji podrazumijeva da možemo maksimalno angažirati tvrtku Controlmatik koja servisira, dijelom održava i isporučuje klor i klornu opremu za sve vodovode u Dalmaciji. Taj sporazum možemo konzumirati u cijelosti u iznosi oko milijun i 700 tisuća kuna. Mi smo se dogovorili da ćemo nju uzeti da nam vrši servisiranje što očito nije dobro primljeno. Dozimetri, mjerači klora dobro rade, a ta šibenska tvrtka će o svom trošku ugraditi najmodernije analizatore klora, i svu opremu potrebnu, da ako ukoliko dođe do curenja klora, to bude automatski spriječeno. Znamo svi da je klor ubitačan. Inače, imamo problema sa doziranjem klora u starim cijevima, pojavljuju se neki spojevi koji apsorbiraju klor, tako da ga nema dovoljno –  istaknuo je Negodić.

Na optužbe da je uručio opomenu pred otkaz jednom inženjeru jer je ukazao na nepravilnosti, Negodić odgovara:
– Odbio ih je odvesti u Duboku Ljutu. Pa ne može reći da ih neće odvesti. Uostalom ne dobija se tako lako otkaz, pa mora i Uprava imati nekakav autoritet – napominje Negodić i zaključuje:
–  O tome tko će održavati sustave odlučit će Uprava i struka. Tvrtka iz Šibenika servisira uređaje i ugrađuje novu opremu, dok naši ljudi vrše redovno održavanje sustava.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist