Koronavirus u Hrvatskoj

‘NEGATIVAN TEST JE DOVOLJAN’ Svjetsko vijeće za putovanja i turizam protiv Covid putovnica

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) upozorilo je da putnici koji nisu cijepljeni, a žele putovati, ne bi smjeli biti diskriminirani. WTCC tako podržava testiranje na COVID prilikom polaska kako bi putnici mogli dokazati da su zdravi te da neće u zemlju u koju putuju proširiti virus.

-Potrebno je dosta vremena za cijepljenje svjetske populacije, posebno one u manje razvijenim zemljama i različitim dobnim skupinama. Stoga ne bismo trebali diskriminirati one koji žele putovati, a nisu cijepljeni. Još uvijek je malo ljudi diljem svijeta cijepljeno, a velik je broj njih koji još nisu, ali se mogu testirati i ako su ‘negativni’ i sigurno putovati. Zdravorazumski je omogućiti slobodno kretanje ljudima koji mogu dokazati negativan rezultat testa, umjesto rezerviranja putovanja ili poslova samo za malu manjinu koja je cijepljena. Također, općeniti zahtjev za cijepljenjem da bi se moglo putovati diskriminirao bi neranjive skupine, poput generacije X, Z i millennialsa, koje nisu prve u redu za cijepljenje, ali bi mogle putovati s dokazima o negativnom testu – kaže predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a Gloria Guevara.

WTTC stoga ponavlja poziv institucijama i vladama u svijetu da se uvede međunarodno priznati režim brzog i isplativog testiranja na polaznim mjestima putovanja širom svijeta, bilo u zračnim, morskim ili riječnim lukama, na kolodvorima, autocestama, graničnim prijelazima i drugdje, objavljeno je na službenim stranicama WTTC-a.

Pročitajte još

Hrvatska broji 1741 novooboljelih, preminula 21 osoba

Dulist

U županiji 85 novih slučajeva, preminula 91-godišnja Dubrovkinja

Dulist

Stožer poziva na cijepljenje u četvrtak i petak, moguće i primanje treće doze

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija