AktualnoUrednički izbor

DULISTOVI POZITIVCI 2020. Opća bolnica Dubrovnik i liječnici te medicinske sestre Covid odjela!

DULISTOVI POZITIVCI 2020. Opća bolnica Dubrovnik i liječnici te medicinske sestre Covid odjela!

Opća bolnica Dubrovnik iosoblje Covid odjela DuListovi su Pozitivci 2020. godine. Redakcija DuLista ove je godine dodijelila čak dvije statue vrijednim i zaslužnim građanima našeg grada!
Svjesni kako živimo u vremenu ‘novog normalnog’ i ova naša nagrada, koju dodjeljujemo još od 2011., doživjela je svoje prilagođeno izdanje.
Unatoč brojnim upitima i pozivima o razlozima izostanka uobičajenih nominacija i tradicionalne ankete koju objavljujemo u zadnjim danima godine, odabir Pozitivca prošao je u tišini. Uostalom, biti ‘pozitivan’ od prošle godine nije bila baš dobra vijest. Ipak, odlučili smo kako nas korona ne smije zaustaviti u odabiru jubilarne DuListove titule. Za redakciju DuLista, a vjerujemo i za sve naše čitatelje, nije bilo dvojbe oko izbora. Ove godine čast nam je bila dodijeliti statue Pozitivaca požrtvovnim ljudima, lječnicima i medicinskom osoblju koji su cijelu ovu pandemiju proveli skrbeći o našim bolesnim sugrađanima.
Jedna nagrada pošla je u ruke čovjeka koji je koordinirao bolničkim sustavom, ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, dr. Marija Bekića, dok su drugu zaslužili djelatnici COVID odjela dubrovačke bolnice i to voditelj Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju dr. Stjepan Đuričić, glavna sestra Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju Mihaela Lubina te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Kristina Muhoberac.
I kako je sam ravnatelj Bekić istaknuo, Opća bolnica za svoj rad tijekom godina primila je brojne nagrade od raznih udruga, no nijedna dosad nije došla od jedne medijske kuće. Iako nismo jedini koji prepoznaju važnost ove zdravstvene institucije za cijeli Dubrovnik, ali i cijelu našu županiju, drago nam je da smo njihovu nesebičnu ulogu nagradili titulom. A što nas čeka u 2021.? Godina se ‘otvorila’ s gomilom širom otvorenih srca, volje za pomoći i pozitive koja se slila u potresom teško pogođena područja Sisačko-moslovačke županije. Nadamo se da će se tako i nastaviti, ali bez tragedija i nedaća. Da će ovo biti godina u kojoj će dobrota i razumijevanje biti prioritet u svim životnim aspektima.

OD 2011. DO DANAS
Svi DuListovi Pozitivci
2020. Opća bolnica Dubrovnik – Mario Bekić i COVID odjel – dr. Stjepan Đuričić te sestre Mihaela Lubina i Kristina Muhoberac.
2019. Ante Kolunđija
2018. Maja i Mirko Andrić
2017. dr. Josip Glavić
2016. Denis Pavela
2015. Tomislav Margaretić
2014. Ana Vukas
2013. Niko Kapetanić
2012. Antun Žeravica
2011. Đuro Capor

PREPOZNATLJIVOST S POTPISOM
‘Grad i ljudi’ na statui Iris Lobaš Kukavičić
Dulistov Pozitivac postao je prepoznatljiv i po svojoj unikatnoj statui. Svake godine u prosincu, još od 2013., naša likovna umjetnica doc. dr. art. Iris Lobaš Kukavičić započne promišljanje o statui, nagradi, koji će u prvim danima siječnja pripasti DuListovom Pozitivcu. Ove godine Iris nije previše dvojila, spremno je izradila dvije statue. Motiv skulptura koje je pripremila za 2020. godinu, kao i obično, nose elemente Grada i ljudi koji ga čine živim.

DULISTOVI POZITIVCI 2020. Opća bolnica Dubrovnik i liječnici te medicinske sestre Covid odjela!

A što su nam u razgovoru otkrili naši Pozitivci, pročitajte u novom tiskanom izdanju DuLista. Čekamo vas na kioscima!

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist