Aktualno

“Ne želimo živjeti u getu!”

"Ne želimo živjeti u getu!"

Načelnik općine Neum Živko Matuško u priopćenju za medije oštro se usprotivio ideji izgradnje cestovnog koridora kroz općinu Neum, ocijenjujući da bi se Neum na taj način getoizirao i izolirao.

Dogovor po kojemu bi se u neumskom zaleđu izgradio koridor dužine 5,5 kilometara koji bi u potpunosti bio zatvoren, bez mogućnosti odvajanja, ograđen žicom, uz senzore i videonadzor, Matuško je nazvao 'jezovitim'.

– Energično se protivimo izgradnji spomenutog cestovnog pravca koji bi dijelio područje općine Neum na dva dijela na najvitalnijem dijelu njenog zaleđa. Ne želimo živjeti u getu. Postoje i drugi načini da jug Hrvatske ne bude prometno izoliran – istaknuo je Matuško.

Dodao je kako se ne protivi izgradnji autoceste te je optužio vlasti BiH za neodgovoran odnos prema Neumu.
– Ne želimo da se s našim teritorijem trguje i da se dovodi u kontekst izgradnja cestovnog koridora s rješavanjem graničnog spora na našem području i pitanjem vrha poluotoka Kleka, te Velikog i Malog školja – dodao je Matuško.

Pri tome je naveo da općinu Neum zanima razvijanje dobre suradnje sa susjednim općinama Dubrovnikom i Metkovićem, a političke predstavnike Hrvata u BiH pozvao je da zaštite Neum i njegove stanovnike kako ih budući putni pravci ne bi 'podijelili i getoizirali'.

Pročitajte još

STIGLI PRVI REZULTATI DIP-A HDZ-u 67 mandata, SDP-u 41, a Domovinskom pokretu 14

Dulist

PRVE IZLAZNE ANKETE HDZ podbacio u 10. izbornoj jedinici?

Dulist

NOVA IZLAZNA ANKETA HDZ dobio mandat više, Rijeke pravde ‘pale’ na 43 mandata

Dulist