Aktualno

“Ne želimo živjeti u getu!”

Načelnik općine Neum Živko Matuško u priopćenju za medije oštro se usprotivio ideji izgradnje cestovnog koridora kroz općinu Neum, ocijenjujući da bi se Neum na taj način getoizirao i izolirao.

Dogovor po kojemu bi se u neumskom zaleđu izgradio koridor dužine 5,5 kilometara koji bi u potpunosti bio zatvoren, bez mogućnosti odvajanja, ograđen žicom, uz senzore i videonadzor, Matuško je nazvao 'jezovitim'.

– Energično se protivimo izgradnji spomenutog cestovnog pravca koji bi dijelio područje općine Neum na dva dijela na najvitalnijem dijelu njenog zaleđa. Ne želimo živjeti u getu. Postoje i drugi načini da jug Hrvatske ne bude prometno izoliran – istaknuo je Matuško.

Dodao je kako se ne protivi izgradnji autoceste te je optužio vlasti BiH za neodgovoran odnos prema Neumu.
– Ne želimo da se s našim teritorijem trguje i da se dovodi u kontekst izgradnja cestovnog koridora s rješavanjem graničnog spora na našem području i pitanjem vrha poluotoka Kleka, te Velikog i Malog školja – dodao je Matuško.

Pri tome je naveo da općinu Neum zanima razvijanje dobre suradnje sa susjednim općinama Dubrovnikom i Metkovićem, a političke predstavnike Hrvata u BiH pozvao je da zaštite Neum i njegove stanovnike kako ih budući putni pravci ne bi 'podijelili i getoizirali'.

Pročitajte još

[FOTO] Tradicionalni tratamenat u čast sv. Vlahu!

Dulist

Festu popratili i Željka Markić i Zlatko Hasanbegović

Dulist

GRADONAČELNIK UZ FESTU SV. VLAHA Moćni zagovor našega parca neka uvijek bdije nad nama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija