Aktualno

‘NE STVARAJTE PRITISAK NA LIJEČNIKE’ Idući tjedan stiže 240 tisuća doza cjepiva protiv gripe

Cijepljenje

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio je kako je dosad većinom liječnicima obiteljske medicine distribuirano 220 tisuća doza cjepiva protiv gripe, a kroz sljedećih tjedan dana će se distribuirati preostalih 240 tisuća doza. Dodatne količine od 130 tisuća doza se očekuju početkom prosinca.
Inače, zbog povećanog interesa građana, ove je godine nabavljeno 460 tisuća doza cjepiva protiv gripe, što je nešto više od procijenjenih potreba početkom godine.
-Početkom godine tražilo se od liječnika koji cijepe da na temelju odaziva na cijepljenje procijene potrebe za ovu jesen. Ukupno je traženo 449.300 doza, a nabavljeno 460.000 doza. Također, takav povećani interes koji se nije mogao predvidjeti u siječnju, rezultirao je dodatnom nabavom za 130.000 doza koja je u tijeku – navode iz HZJZ-a.
Zbog dinamike distribucije svi koji se žele cijepiti neće to moći uraditi prije sljedećeg tjedna ili početka studenog. Također, oni koji ne uspiju u studenom doći do željenog cijepljenja, moći će se cijepiti dodatnim količinama dostupnim u prosincu.
-Naglašavamo da nije kasno cijepiti se protiv gripe ni u studenom ni u prosincu te nema potrebe stvarati pritisak na liječnike sljedećih dana jer trenutno raspolažu tek s dijelom ukupne količine cjepiva – navode iz HZJZ-a.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija