Politika

‘Ne možemo dignuti ruku za Dubrovački dogovor’

lendic sdp 01

Katastrofalan rezultat na nedavnim lokalnim izborima i stupanje u Dubrovački dogovor bila je zadnja kap koja je prelila čašu. Nakon godina očiglednog vođenja stranke u lošem smjeru središnjica s Iblerovog trga, Olgu Muratti više nije mogla tolerirati.

Raspušten je gradski odbor SDP-a, a za povjerenika je imenovan Vedran Lendić. Je li ga iznenadila njezina ostavka, što misli o koaliciji s HDZ-om, te za koga ima mjesta u novom ustroju gradske organizacije otkrio je u razgovoru za duList.

Zašto je raspušten gradski odbor SDP-a? Koji je glavni razlog raspuštanja?

– Rijetko je samo jedna stvar dostatna za raspuštanje nekog organa pa tako i organa Gradske organizacije SDP Dubrovnik. Ključan je jako loš rezultat na izborima, a kasnije se na to veže niz loših odluka koje su donesene unutar organizacije i koalicije, i na kraju je to rezultiralo raspuštanjem organa od strane Predsjedništva SDP-a Hrvatske. Mi smo stranka koja zaista uvažava različita mišljenja, ali postoji program i cilj koji je uvijek iznad toga. U Dubrovniku se to poremetilo, programska i politička načela i lokalni odnosi su došli u disonanciju i dalje se nije moglo.

Znači zadnja kap je ipak bio Dubrovački dogovor?

– Predsjedništvo ipak preko nekih stvari nije moglo preći.

Je li središnjica bila upoznata o namjeri dubrovačkog ogranka SDP-a da se ide u Dubrovački dogovor, odnosno u koaliciju s HDZ-om i HSP AS-om?

Lokalne organizacije su te, predsjednici organizacija su ti koji donose odluke. U krajnjem trenutku nema smisla zvati nekoga drugog ili otvoriti moguće špekulacije u vezi s tim. Programska načela se znaju i mi za nešto ovako ne možemo dići ruku. To je opcija SDP-a.

U tiskanom izdanju duLista, koji je u prodaji od ove srijede, pročitajte izlazi li SDP iz Dubrovačkog dogovora, kakva je uopće situacija u stranci, je li Olga Muratti trebala vratiti mandat, kakva je situacija s Nikom Šaljom…

Pročitajte još

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić

Vijećnici izglasali uvjete prometovanja oko Grada uz četiri suzdržana glasa

Andrea Falkoni Račić

Srđ je Grad: ‘Procjena Dubrovnik Visitor servisa tretira građane Grada kao nedefinirane točkice’

Dulist