Aktualno

Napustila nas je nastavnica Sveučilišta u Dubrovniku Perica Domijan

Dugogodišnja zaposlenica i nastavnica na Sveučilištu u Dubrovniku Perica Domijan preminula je u 61. godini života. U nastavnom zvanju predavača Domijan je zaposlena od 1997., prvo na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, a zatim na Sveučilištu u Dubrovniku.

Perica Domijan rođena je 5. kolovoza 1959. u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju školu. Godine 1983. diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu talijanski jezik i književnost i francuski jezik i književnost. Od 1985. radila je u Dubrovačkim bibliotekama, au razdoblju od 1986. – 87. radila je u Centru za turističku dokumentaciju i informaciju Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu. Godine 1988. počela je raditi kao nastavnik francuskoga i talijanskoga jezika u osnovnim i srednjim školama u Dubrovniku. U ak. 1992./93. počela je raditi na ex FTVT-u kao vanjski suradnik, a od ak. 1997./98. primljena je u stalni radni odnos. Od osnutka Sveučilišta u Dubrovniku Perica Domijan predavala je francuski jezik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te na studijima Menadžment u turističkoj destinaciji i Mediji i kultura društva.  Godine 2005. izabrana je u nastavno zvanje predavačice za francuski i talijanski jezik na Sveučilištu u Dubrovniku. Od 2006. izvodila je nastavu talijanskog jezika na preddiplomskom studiju Pomorske tehnologije jahta i marina i na diplomskom studiju Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu, od 2010. i na studiju Restauracija i konzervacija artefakata od papira, drva, tekstila, kamena i keramike. Od ak. 2015./2016. izvodila je nastavu francuskog na studiju Povijest Jadrana i Mediterana, od 2016./2017. na stručnom studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, od 2017./2018. izvodila je nastavu talijanskog jezika i na studiju Poslovna ekonomija. Sudjelovala je na više usavršavanja, te na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija. Objavila je nekoliko znanstvenih i stručnih radova.

Izvor: Sveučilište u Dubrovniku / Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija